Andrea Arsović, prvakinja Evropskih igara, dva puta učesnica Olimpijskih igara i osvajačica velikog kristalnog globusa na finalu Svetskog kupa u streljaštvu 2016-e godine bile je gost EkOlimpijade koja je održana u Aranđelovcu.   

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama kao predstavnik Olimpijskog tima Srbije. Radujem se što ćemo se družiti i učiti zajedno o olimpijskim vrednostima,“ rekla je Andrea Arsović prilikom svečanog otvaranja EkOlimpijade.

Andrea se družila sa učesnicima i oprobala u sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima, a oni su imali prilku da razgovaraju sa njom i da čuju zašto je odabrala streljaštvo, kako se trenitra njen sport i kakvo izgleda život u olimpijskom selu.

Povezana vest:  OI 2106, Sebić razočaran rezultatom u trostavu

U delu programa “Olimpijska aleja”, u gradskom parku kod sportske hale Andrea je sa školarcima posadila pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Partner OKS-a, kompanija Coca-Cola poklonila je sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Povezana vest:  OI 2012, Vlada Velike Britanije potrošila oko milion evra na karte

Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Ljubomir Dragojlović, načelnik odeljenja za društvene delatnosti opštine Aranđelovac se zahvalillo najpre Andrei, a onda i Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Coca Cola što su došli u Aranđelovac i izrazio nadu da će Aranđelovac imati prilike da i budućnosti bude domaćin ovakvih i sličnih aktivnosti.

Povezana vest:  Olimpijska šampionka, Milica Mandić družila se sa budućim olimpijcima i podelila sa njima svoje olimpijsko iskustvo

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” u ciklusu RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.