Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je danas da će u narednih 10 dana odlučiti da li će odustati od kandidature za prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), a posle odlaganja sednice Izborne skuštine.

-Nisam razočaran i nisam razmišljao da odustanem od kandidature, razmisliću i reći za 10 dana. Nisam ni očekivao da danas neće biti Skupštine – rekao je Todorov novinarima.

Izborna skupština OKS je odložena zbog nedostatka kvoruma. Na sednici se pojavilo samo 14 delegata, a 33 je bilo potrebno za kvorum.

Povezana vest:  Anđelina Džoli i Bred Pit su veliki fanovi Olimpijskih igara

Todorov, koji je bio jedini kandidat za predsednika OKS, naveo je da mu je žao što njegovi „sportski prijatelji“ nisu došli na sednicu, jer je to najbolje mesto da se pokaže jedinstvo.

-Žao mi je što naši sportski prijatelji nisu došli na Skupštinu, mislim da je to najbolje mesto da pokažemo jedinstvo srpskog sporta bez obzira na različito mišljenje. Zajedno treba da sednemo i da nadjemo najbolje rešenje za budućnost, da naši sportisti nemaju nijedan problem – kazao je Todorov.

Odlaganje je usledilo nekoliko dana posle inicijative Fudbalskog saveza Srbije da se izmeni Statut OKS. Po rečima Todorova, pravila Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) su jasna i nada se da svi razumeju šta znači odlaganje sednice.

-Pravila MOK-a su jasna, nadam se da i svi ostali razumeju šta ovo znači, koja je procedura menjanja statuta u izbornom postupku. Ne znam zašto se ovo desilo, moja kandidatura je od prvog dana bila u skladu sa izbornom procedurom i zaista ne želim da ulazim u dublje razloge odlaganja Skupštine – naveo je on.

Kako je rekao, on nije pokrenuo inicijativu za izmenu Statuta i to ne zavisi od njega, već od većine delegata koji nisu bili prisutni.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpski tandem u zlatnoj sredini na dana Paraolimpijskim igarama u Rio de Žaneiru

Todorov je rekao da ga niko od onih koji se nisu pojavili na sednici nije zvao, da ni sa kim nije bio u kontaktu i da je najbolje rešenje za izlazak iz trenutne situacije MOK izadje još jači.