Treći dan takmičenja na Mediteranskim igrama su sportisti Srbije završili sa osvojenih još tri zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalja.

 Odličan dan za sportiste Srbije je započela Milica Starović osvajanjem zlatne medalje u trci K1 500m sa rezultatom 1:53,637 nakon čega su i ostali kajakaši nastavili sa osvajanjem novih odličja. Marko Dragosavljević osvajanjem srebra u disciplini K1 200m i vremenom 34.603 i dvosed u sastavu Ervin Holpert i Vladimir Torubarov koji su sa vremenom 01:30.168 osvojili treće mesto u trci na 500m. Sa još dva nastupa u finalima K1 200m za žene, i K1 500m za muškarce su Milica Starović i Stefan Vekić zauzeli 4. i 6 mesto u konačnom plasmanu, čime su završena takmičenja u kajakaškim diciplinama na ovim Mediteranskim igrama.

Povezana vest:  U Tbilisiju svečano otvoren XIII letnji EYOF

Osvojenjem bronzane medalje karatista  Slobodan Bitević u kategoriji preko 84kg, i plasmanom Dejana Cvrkote na 5. mesto u kategoriji -80kg karatisti Srbije su završili takmičenje u Taragoni.

Strelci su još jednom dokazali kvalitet osvajanjem dve zlatne medalje u disciplini vazduša puška 10m kojima u se okitili Andrea Arsović i Milutin Stefanović. U istoj disciplini, plasmanom u finale i osvajanjem 5. mesta Milica Babić i 4. mesta koje je osvojio Lazar Kovačević su zaokružili sjajne nastupe naše streljačke reprezentacije. Tokom dva dana streljačkih takmičenja svi strelci Srbije koji su nastupali na Mediteranskim igrama su nastupali i u finalima.

Danas su naše rukometašice u meču protiv reprezentativki Egipta trijumfovale sjajnim rezultatom 33:21. Muška reprezentacija je meč protiv Turskih rukometaša igrala nerešeno. Meč je završen rezultatom 24:24.

Povezana vest:  OI 2016, Gojko Pijetlović: Svaku utakmicu gledamo kao poslednju

Svi plivači koji su nastupili danas, Andrej Barna i Velimir Stjepanović u disciplini 100m  slobodnim stilom, Ivan Lenđer u trci na 50m delfin, Čaba Silađi na 100m prsno i Anja Crevar u 200m mešovito su izborili plasman u finalni deo takmičenja. U finalu discipline 100m prsnim stilom, Čaba Silađi osvojio 2. mesto i još jednu srebrnu medalju za našu reprezentaciju, dok su ostali plivači ostali bez medalja. Velimir Stjepanović je u trci na 100m slobodnim stilom zauzeo 4. mesto, dok je Andrej Barna u istoj disciplini bio šesti. Crevar je u finalu na 200m mešovito zauzela 5. mesto, dok je Ivan Lenđer trku na 50m delfin završio na 6. mestu. Kraj plivačkog dana je obeležilo osvajanje još jedne medalje naše muške štafete koja je danas u disciplini 4x200m slobodnim stilom osvojila 2. mesto sa vremenom 7:18.57, iza Italijana koji su trijumfovali u ovoj disciplini.

Povezana vest:  OI 2016, Odbojkašice ubedljive protiv Kine

Prve nastupe su danas imali rvači: Davor Štefanek (GR 77kg), Kristian Fris (GR 67kg), Vladimir Stankić (GR 87kg), Mihail Kajala (GR 7kg).  Davor Štefanek se posle dve borbe plasirao u finale koje je na programu sutra, dok ostali rvači nisu izborili plasman u strašnje finalne borbe.

Ksenija Joksimović je drugi dan takmičenja u jedrenju završila na 11. mestu i sutra nastavlj takmičenja, a u streljaštvu – leteće mete su Borko Vasiljević i Dušan Nikolić takmičenje završili na 7. i 12. mestu.