Nakon svečanosti održane u Skupštini grada, sportisti koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu  otišli su na zajednički trening kamp u Košutnjak gde će u narednim danima uz redovne treninge imati i niz radionica kroz koje će se spremati za predstavljanje svoje zemlje u Buenos Airesu.

Na Košutnjaku u hotelu Trim sačekali su ih već ostvareni šampioni tekvondoke Milica Mandić, Tijana Bogdanović i plivačVelimir Stjepanović. Oni su im uručili opremu, porazgovarali sa njima i podelili svoja olimpijska iskustva.

Povezana vest:  Mladi vaterpolisti, šampioni iz Bakua, stigli u Beograd

„Maksimalno iskoristite ovo takmičenje, tamo ćete upoznati i takmičiti se sa ljudima sa kojima ćete se kasnije često sretati i boriti za medalje. Želim vam puno sreće i samo hrabro,“ rekao je Velja Stjepanović osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010.

Olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić poručila im je da vredno treniraju i da će rezultati doći, a vicešamponka iz Rija Tijana Bogdanović rekla im je: „Želim Vam srećan put, lepo se družite, uživajte i donesite nam što više medalja.“

Povezana vest:  Palikuća doneo Srbiji prvu medalju na POI u Riju