vlade_divac (3)EOK

Divac: Nadam se da smo ostavili utisak kakav smo želeli

 

Po okončanju Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta, na konferenciji za medije govorili su predsednik OKS Vlade Divac, predsednik EOK Patrik Hiki.

Vlade Divac još jednom se zahvalio na poverenoj organizaciji događaja i rekao: – Bio je izazov, ali i veliko zadovoljstvo organizovati Generalnu skupštinu EOK. Izuzetno nam je drago da su naši gosti iz evropskih olimpijskih komiteta, ali i brojni članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta bili naši gosti i na centralnoj proslavi 100 godina OKS. Nadam se da smo ostavili utisak koji smo želeli – da je Srbija zemlja u kojoj se poštuju i promovišu olimpijske vrednosti i da je Olimpijski komitet Srbije institucija koja ima bogato nasleđe, ali i viziju za budućnost.“

Povezana vest:  Rvački tim Srbije krenuo put Japana

Po pitanju izbora za člana Izvršnog saveta ANOK Vlade Divac je rekao: „Svakako da to doživljavam i kao veliko lično priznanje,ali pre svega mislim da je to veliko priznanje za našu zemlju.“

Predsednik EOK Patrik Hiki pohvalio je organizaciju događaja i još jednom se zhvalio na izuzetnom gostoprimstvu. – Prisistvo premijera i ministarke Omladine i sporta na otvaranju Generalne skupštine, a potom i prisustvo predsednika Srbije na centralnoj proslavi i svečanoj večeri povodom 100 godina Olimpijskog komiteta Srbije govori mnogo u prilog odlične saradnje Olimpijskog komiteta i države. Taj primer odlične saradnje bi trebalo da bude i primer drguima.

Povezana vest:  Srpski tim stigao u Mersin, košarkaši prvi na terenu

Predsednik Hiki napomenuo je kako je na gala večeri bilo posebno zadovoljstvo videti na sceni, olimpijce Srbije koji su osvojavši olimpijske medalje ušli u istoriju olimpijskog pokreta.

Predsednik EOK informisao je medije o rezultatima izbora za domaćine Letnjeg i Zimskog Evropskog olimpijskog festivala 2015.

volonteri2Glavni grad Gruzije Tbilisi izglasan je za domaćina Letnjeg evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF) 2015. godine, dok će gradovi Vorarlberg i Lihtenštajn biti domaćini Zimskog EJOF-a iste godine. U trci za Letnji EJOF bili su Tbilisi i drugi češki grad po veličini Brno. Prestonica Gruzije pobedila je sa 26 glasova, dok je Brno sakupio 21. Austrija i Lihtenštajn pobedili su sa glasom razlike. Za njih je glasalo 24 zemalja, dok su Sarajevo i Istočno Sarajevo imali 23 glasa. Od 49 zemalja koje su bile prisutne na zasedanju 39. Generalne skupštine EOK-a, nisu glasale Španija i Litvanija.

Povezana vest:  Blistav dan tekvondista! Aleksandra Perišić zlatna, Stefan Takov bronzani, zlato i za Milicu Gardašević na Ekipnom prvenstvu Evrope u atletici

Volonterima OKS koji su prethodnih dana pomogli realizaciju događaja, predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki uručio je poklone i zahvalio se napominjući da bez njih organizacija ne bi bila na tako visokom nivou.