Zeljko_Hubac_portret_4Željko Hubač osvojio nagradu na susretima kazališta BiH

 

U oštroj takmičarskoj konkurenciji nedavno završenih 27. susreta kazališta BiH, jednog od značajnijih teatarskih festivala u regionu, koji je ove godine održan od 18. do 26. novembra u Brčkom, Nagradu za savremeni dramski tekst dobio je dramski pisac, Željko Hubač, dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu.

Povezana vest:  Beogradski sajam knjiga od 25. oktobra

Prema propozicijama, u ovoj kategoriji za nagradu su se borili autori iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, a ove godine su na Festivalu učestvovale produkcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta (Ivor Martinić, „Drama o Mirjani i ovima oko nje“), Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke (Nebojša Bradić, „Moj brat“),  Sarajevski ratni teatar SARTR (Mirko Kovač, „Osipate se polako, vaša visosti“) koprodukcija Festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo (Peđa Kojović, „Sarajevska pozorišna tragedija“), zagrebačko Kazališta „Kerempuh (Ante Tomić, „Čudo u Poskokovoj dragi“) i zagrebački Teatar EXIT (Mate Matišić, „Balon“).

Povezana vest:  Predstava Moj muž na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci

Žiri Festivala, kojem je predsedavala Mani Gotovac, poznata dramaturškinja iz Hrvatske, je odlučio da Nagradu dodeli Željku Hubaču za dramu „Bizarno“, u izvođenju Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, u režiji gosta iz Bugarske, Petra Kaukova.