U susret XV letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih koji će se održati od 21. do 27. jula u prestonici Azerbejdžana, Bakuu, u prostorijama beogradskog hotela Hilton, održan je završni koordinacioni sastanak Olimpijskog komiteta i predstavnika saveza koji će imati svoje takmičare u Bakuu.  Sastanku su prisustvovali i predstavnici ADAS-a i Zavoda za sport i medicinu sporta.

Šef misije OKS za EYOF u Bakuu Damir Štajner dao je predstavnicima saveza sve neophodne podatke koje se pre svega tiču finalnog plana put, akreditacija, smeštaja, organizacije života u sportskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i sve ostale važne informacije vezane za samo takmičenje u Bakuu.

Povezana vest:  MOK oduzeo još tri medalje zbog dopinga

Našu zemlju će u Bakuu predstavljati 57 sportista iz 9 različitih sportova. Ceremonija otvaranja održaće se u nedelju, 21. jula od 20 časova u Kristalnoj dvorani, a zastavu Srbije nosiće plivačica Nina Stanisavljević.

Prethodnica Misije putuje za Azerbejdžan večeras, dok će čitav tim krenuti put Bakua sutra, 19.jula letom za Istanbul u 20.20.

 

 

 

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Organizatori Igara intervjuisaće oko 100.000 volontera