Posle više od decenije odsustva, pisac Srđan Valjarević (Beograd, 1967) u sredu 17. jula u prostorijama Lagune potpisao je ugovor sa Dejanom Papićem, direktorom izdavačke kuće Laguna, o objavljivanju novog izdanja svog proslavljenog romana „Komo“. Ostala njegova dela biće sukcesivno predstavljena čitaocima ove i narednih godina.

Pošto u septembru izađe iz štampe novo izdanje romana „Komo“, u decembru će biti objavljeno i novo izdanje njegovog romana „Dnevnik druge zime“, a početkom iduće godine njegov novi roman, prvi posle dvanaestogodišnje pauze.

Povezana vest:  Trilogija "Spas" kao komplet u prodaji od 15. avgusta

„Opet sam na nekom svom novom početku, i promene su uvek dobrodošle, tako sada vidim i ovu saradnju sa Lagunom… novi ljudi, novo okruženje, za mene nov način saradnje i rada, i siguran sam da od svega toga može da ispadne samo nešto dobro“, rekao je Srđan Valjarević.

U periodu koji sledi Laguna planira da objavi i Valjarevićeve romane „List na korici hleba“ i „Ljudi za stolom“, prozne zapise „Zimski dnevnik“ i zbirku „Džo Frejzer i 49 (+24) pesama“.

Povezana vest:  Pozorište Teater Theatron na turneji po Vojvodini

Srđan Valjarević je dobitnik nagrada „Biljana Jovanović“ za „Dnevnik druge zime“ 2006, a za roman „Komo“ „Kulturkontakt Austria“ i „Stevan Sremac“ 2006, „Gorki list Award“ 2007. i „Prix des lecteurs du Var – Toulon“ 2011. Njegove knjige prevođene su na engleski, španski, nemački, francuski, italijanski, švedski, ukrajinski, bugarski, albanski, makedonski, slovenački i kineski jezik. Član je Srpskog književnog društva i živi u Beogradu.

Povezana vest:  Letnja filmska škola Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA od 17. do 26. septembra