Na redovnim izborima Evropske federacije za dizanje tegova koji su se održali 1. aprila 2021. godine u Moskvi, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova dr Milan Mihajlović, izabran je za generalnog sekretara ove organizacije.

Dr Milan Mihajlović izabran je u konkurenciji čak 7 kandidata dobivši apsolutnu većinu glasova od 45 prisutnih delegacija iz Evrope. Pozicija koju će dr Mihajlović obavljati u narednom periodu posebno dobija na težini kada se ima u vidu delikatna pozicija dizanja tegova u okviru međunarodne olimpijske porodice. Povodom izbora na mesto generalnog sekretara Evropske federacije za dizanje tegova, dr Mihajlović je izjavio:

Povezana vest:  DAN UOČI OTVARANJA PRVIH EVROPSKIH IGARA PATRIK HIKI NAJAVIO VRHUNSKO TAKMIČENJE

Smatram da je ovo prvenstveno veliko priznanje za našu zemlju i naš matični savez. Pored podrške evropskih delegata mom radu, ubeđen sam da su za izbor na ovo mesto ipak najznačajniji dobri rezultati koje naši sportisti ostvaruju u kontinuitetu nekoliko godina unazad na međunarodnoj sceni. Pred novim rukovodstvom evropske federacije je izazovan zadatak da inicira reforme u okviru našeg sporta koje će prihvatiti i sprovesti Svetska federacija za dizanje tegova kako bi sačuvala status jednog od najstarijih olimpijskih sportova.“

Novi predsednik Evropske federacije za dizanje tegova je dr Hasan Akuš iz Turske. Na ovom kongresu, održani su izbori i za članstvo u različitim stručnim komisijama ove federacije, pa je tako za člana Medicinskog komiteta izabran lekar reprezentacije Srbije u dizanju tegova, dr Dado Medić.

Povezana vest:  OI 2016, Tijana Bogdanović u finalu Olimpijskih igara