Trećeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju na startu se našlo troje srpskih predstavnika.

Strahinja Stefanović izborio je direktan plasman u polufinale jednoseda na 200 metara. Svetski vicešampion iz Segedina mesto u polufinalu izborio je trijumfom u kvalifikacijama u kojima je najkraću deonicu u sprintu izveslao za 34.996 sekundi. Posle nešto sporijeg starta, Strahinja je odličnom vožnjom prestigao Argentinca Rubena Rezolu (35.059) koji se, takođe, plasirao u polufinale.

Nisam se još u potpunosti navikao na vremensku razliku pa mi je malo čudan osećaj. Bez obzira na to sam uspeo da se fokusiram na trku. Što se kvalifikacija tiče ja sam zadovoljan. Bilo je dobro iako je vetar duvao u leđa sa strane pa sam morao da se borim sa tim. Ono što je najvažnije jeste da sam solidno izveslao trku i plasirao se direktno u finale. Sutra očekujem dosta bolju trku. Daću sve od sebe i nadam se da ću ući u finale“, naglasio je Strahinja posle trke.

Povezana vest:  OI 2016, Košarkašice Srbije bez finala Olimpijskih igara u Riju

Za mesto u poslednjem finalu K1-200 u istoriji kajak sprinta, Stefanović će se boriti sutra od 2 sata i 30 minuta po srpskom vremenu.

Milica Novaković plasirala se u polufinale jednoseda na 500 metara. Milica koja se takmiči pod terapijom antibioticima, do polufinala stigla je impresivnom vožnjom u četvrtfinalu u kojem je dominirala od starta do cilja i ni u jednom trenutku plasman u polufinale nije dovodila u pitanje. Naša takmičarka je kroz cilj prošla za 1 minut i 49.348 sekundi, što je čak 1.421 sekund brže od drugoplasirane Marije Povh iz Ukranije. Polufinale K1-500 Milica će veslati sutra u 3 sata i 19 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Srbija u najjačem sastavu na EP i Evropskim igrama

Bojan Zdelar, specijalista u jednosedu na 1000 metara, takmičenje u K1-200 završio je u četvrtfinalu. Mesto u finalu iz njegove četvrtfinalne trke izborili su branilac titule, Britanac Lijam Hit, koji je izveslao i najbolje vreme na Olimpijskim igrama: 33.985 sekundi. Drugo mesto u polufinalu iz četvrtfinala izborio je Rus Jevgenij Lukancev.

Raspored trka četvrtog dana takmičenja na Olimpijskim igrama

02:30 polufinale K1-200 Strahinja Stefanović
03:19 polufinale K1-500 Milica Novaković

Povezana vest:  Olimpijski plamen konačno stigao u Rio De Žaneiro

PHOTO: Kajakaški savez Srbije