Reprezentativac  Srbije u streljaštvu, Milenko Sebić koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju jutros je doputovao u Srbiju.

Milenku je ovo bio drugi nastup na Olimpijskim igrama, prvi put je to bilo u Riju 2016. godine.

Milenko je finale u Tokiju izborio osvajanjem 4. mesta u kvalifikcijama. U finalu discipline MK puška trostav na 50 metara, Milenko je bio bolji od takmičara iz Hrvatske, Norveške, Belorusije i Ukrajine, što mu je donelo bronzano olimpijsko odličje.

Po dolasku u Srbiju, na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, Milenko je izjavio da se utisci još uvek nisu slegli i da je onog momenta kada je osvojio kvotu za Igre znao, da ako osvoji medalju posvetiće je svojoj koleginic Bobani Momčilović Veličković.

Povezana vest:  Divac: Nismo iznenađeni, odluka MOK očekivana

-Za mene je bila velika čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama. Dobio sam veliki broj poruka podrške, zahvaljujem se svima koji su navijali za mene i za naš olimpijski tim. – rekao je Sebić.

Milenko je takođe izjavio da mu je najteže bilo u osnovnom delu takmičenja, jer ako taj deo ne uradi dobro, neće doći do finala.

-Svako naše takmičenje je teško, i svi strelci koji se pojave na takmičenjima su strelci koji su veoma visoko plasirani. Znao sam da sam da moram da se borim do samog kraja, a to je borba i sa samim sobom, znao sam da sam taktički spreman, samo je trebalo da izdržim do poslednjeg hica.  Kada sam ispalio poslednji hitac, znao sam da je to to, i tako je i bilo. – rekao je Milenko Sebić.

Povezana vest:  Smiljaniću "Memorijal Vojislava Rakića"

Dragan Donević, selektor za pušku je izjavio da je prezadovoljan uspehom streljačke reprezentacije Srbije na Igrama u Tokiju.

Milenkov uspeh može biti iznenađenje za vas, ali za nije. Kvalifikacije je uradio sjajno, a finale još bolje. Milenko dolazi na trening dva sata ranije, i odlazi posle svih.  Na Igrama je 19 zemalja osvojilo medalju, mi smo peta zemlja u Evropi,  a sedma u svetu sa osvojenim medaljama i finalima koje smo ostvarili. Čestitam celoj streljačkoj reprezentaciji, ovo je istorijiski uspeh. – izjavio je Donević.

Povezana vest:  Japan razmatra zabranu prisustva svih gledalaca na OI?

U ovom trenutku, tim Srbije je na Igrama u Tokiju osvojio pet medalja.  Prvu medalju osvojio je Milenkov kolega, Damir Mikec. Dve medalje za srpski tekvondo osvojile su Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza), dok su reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili bronzanu medalju.

PHOTO: OKS