Olimpic Stadium. Aerial view of the Olympic Stadium. Taken on 11 Nov 10 by Anthony CharltonLondon se sprema za OI: Doveli su NBA, finale Lige šampina i još 28 velikih sportskih dešavanja

 

Naslov evropske prestonice sporta ove bi godine vrlo lako mogao da pripadne Londonu. Glavni britanski grad ugostiće u idućih 12 meseci više od 30 velikih sportskih događaja.

Sve je to deo projekta kojem je cilj priprema za Olimpijske igre kojima će London biti domaćin sledeće godine. Mnogi će se događaji odvijati upravo u objektima koji su izgrađeni za Igre, poput Svetskog prvenstva u badmintonu koje će se igrati u novoj Wembley Areni u avgustu.

Povezana vest:  BILANS MEDALJA, Kinezi i dalje najuspešniji posle četvrtog dana

O2 Arena će, pak, već u martu postati deo istorije jer će ugostiti prve utakmice regularne sezone košarkaške NBA lige koje će se igrati izvan Severne Amerike. Sučeliće se Nju Džersi i Toronto.

U maju će legendarni stadion Wembley ugostiti finale Lige šampiona, a sve će biti začinjeno osmodnevnim Champions Festivalom kojim će se u Hyde Parku slaviti fudbal. Na istom mestu će se održati i jedno takmičenje Svetske serije u triatlonu, a Londončane očekuje i čitav niz već tradicionalnih manifestacija, poput teniskih turnira u Queens Clubu i Wimbledonu, te ATP Finalsa, atletskog mitinga Dijamantske lige, Londonskog maratona, veslačke trke Oksford – Kembridže, utakmica engleske fudbalske reprezentacije…

Povezana vest:  OI 2012, BADMINTON, Trojica australijskih bandmintonaca se otrovala hranom

-Čeka nas 12 meseci prave sportske akcije. Gotovo svaki dan u nedelji u London će biti dom zadivljujuće različitosti sporta na svim nivoima, a takav će nam program u grad dovesti neka od najvećih svetskih sportskih imena. Biće to postavljanje scene za Igre 2012. godine – poručio je londonski gradonačelnik Boris Džonson.