ice_hockeyNHL

 

Kanonada u Čikagu, Tous postigao 100. gol u NHL-u

 

Trenutno najefikasnija ekipa NHL lige, Vankuver Kanuksi, izgubila je drugu od poslednjih tri utakmica nakon dotadašnje serije od 17 utakmica bez poraza.

Teško su ih, 4:0, porazili hokejaši Minesota Vajlda na svom ledu u St. Paulu. Strelci su bili Brunete, Havlat, Kulen i Maden.

Povezana vest:  BADMINTON, Tri medalje u Bugarskoj

Aktuelni prvaci, Čikago Blekhouksi, pobedili su u svojoj areni Nešvil Predatorse 6:3. Jedan je gol za domaći sastav dao kapiten Džonatan Tous (22). Bio je to njegov jubilarni, stoti prvenstveni pogodak.

Zahvaljujući postizanju dva gola 40-godišnjeg veterana Temua Selanea Anahajm Daksi su na svom ledu pobedili Edmonton Ojlerse 3:2 za sedmu pobedu u devet poslednjih utakmica.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpski miks pištoljem podelio sedmo i osmo mesto na SK u Gabali

Pobede su slavile dve najbolje ekipe Istočne konferencije. Vašington je u svom Verizon Centeru nadigrao Otava Senatorse 3:1 u dvoboju ekipa iz glavnih gradova dveju severnoameričkih država, dok su se Filadelfija Flajersi puni plen uzeli na gostovanju kod Rendžersa u Madison Square Gardenu pobedivši 3:2. Finac Vile Leino predvodio je pobednike s golom i asistencijom.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Super finale Rusije

 

NHL liga, nedelja:

 

Anaheim – Edmonton 3:2

Washington – Ottawa 3:1

Minnesota – Vanocuver 4:0

Chicago – Nashville 6:3

NY Rangers – Philadelphia 2:3