Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije večeras su letom preko Istanbula otputovale u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon sletanja u Tokio vaterpolisti Srbije nastaviće put ka Kašivazakiju u kojem će obaviti pripremni kamp, dok će se tekvondo reprezentacija Srbije smestiti u Olimpijsko selo.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor vaterpolista Dejan Savić istakao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da je ekipa spremna za nastup u Tokiju.

– Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtini finala. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta, i siguran sam da ova reprezentacija može, ne samo da brani, već i da osvoji neku od medalja – istakao je selektor Savić pred poletanje.

Povezana vest:  Zdravstvena komisije OKS održala drugi sastanak sa predstavnicima saveza na temu Zika virusa

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da pred ekipom neće biti lak zadatak da se odbrani olimpijsko zlato, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da do toga dođe.

– Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Opet, ako budemo imali loš dan na takmičenju, onda neka se on desi u grupi. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti. Prvo želimo da se dobro odmorimo i naspavamo po dolasku u Kašivazaki i da se priviknemo na vremensku razliku i da spremni dočekamo Igre – naznačio je kapiten vaterpolo reprezentacije.

Nikola Jakšić je potvrdio reči selektora i kapitena i ocenio da su pripreme pred Olimpijske igre prošle u odličnoj atmosferi i da je cela reprezentacija spremna za nastup na Olimpijskim igrama.

– Spremni smo da pokažemo svima koliko možemo i da damo sve od sebe. Složio bih se sa selektorom i kapitenom, jedva čekamo dolazak u Japan, za ovo smo živeli pet godina i jedva čekamo početak Olimpijskih igara – rekao je Jakšić.

Povezana vest:  OI 2016, Košarkašice Srbije nemoćne protiv šampionki

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

– Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo 5 godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje – istakao je trener Jović.

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67kg istakla je da je spremna za svoje poslednje Olimpijske igre nakon kojih će završiti karijeru i istakla da se nada što boljem rezultatu.

– Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost – istakla je Milica Mandić.

Povezana vest:  Indijcima pet kilograma zlata kao nagrada za medalje

Tijana Bogdanović, koja će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49kg, rekla je da je osetila čari olimpijskog postolja u Riju, kao i da će se potruditi da isti podvig napravi i u Tokiju.

– Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakoga turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo, i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara – rekla je Tijana Bogdanović.

Vaterpolisti Srbije takmičenje započinju 25. jula utakmicom grupne faze protiv reprezentacije Španije.

Tijana Bogdanović nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

PHOTO: Olimpijski komitet Srbije