Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije večeras su letom preko Istanbula otputovale u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon sletanja u Tokio vaterpolisti Srbije nastaviće put ka Kašivazakiju u kojem će obaviti pripremni kamp, dok će se tekvondo reprezentacija Srbije smestiti u Olimpijsko selo.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor vaterpolista Dejan Savić istakao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da je ekipa spremna za nastup u Tokiju.

– Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtini finala. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta, i siguran sam da ova reprezentacija može, ne samo da brani, već i da osvoji neku od medalja – istakao je selektor Savić pred poletanje.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Zlato Francuzu Furkadu u poteri na 12,5 km

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da pred ekipom neće biti lak zadatak da se odbrani olimpijsko zlato, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da do toga dođe.

– Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Opet, ako budemo imali loš dan na takmičenju, onda neka se on desi u grupi. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti. Prvo želimo da se dobro odmorimo i naspavamo po dolasku u Kašivazaki i da se priviknemo na vremensku razliku i da spremni dočekamo Igre – naznačio je kapiten vaterpolo reprezentacije.

Nikola Jakšić je potvrdio reči selektora i kapitena i ocenio da su pripreme pred Olimpijske igre prošle u odličnoj atmosferi i da je cela reprezentacija spremna za nastup na Olimpijskim igrama.

– Spremni smo da pokažemo svima koliko možemo i da damo sve od sebe. Složio bih se sa selektorom i kapitenom, jedva čekamo dolazak u Japan, za ovo smo živeli pet godina i jedva čekamo početak Olimpijskih igara – rekao je Jakšić.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Švedska ubedljiva protiv Češke

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

– Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo 5 godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje – istakao je trener Jović.

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67kg istakla je da je spremna za svoje poslednje Olimpijske igre nakon kojih će završiti karijeru i istakla da se nada što boljem rezultatu.

– Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost – istakla je Milica Mandić.

Povezana vest:  57 mladih sportista Srbije na EYOF-u u Bakuu

Tijana Bogdanović, koja će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49kg, rekla je da je osetila čari olimpijskog postolja u Riju, kao i da će se potruditi da isti podvig napravi i u Tokiju.

– Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakoga turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo, i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara – rekla je Tijana Bogdanović.

Vaterpolisti Srbije takmičenje započinju 25. jula utakmicom grupne faze protiv reprezentacije Španije.

Tijana Bogdanović nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

PHOTO: Olimpijski komitet Srbije