Nakon veslačke reprezentacije Srbije koja se nalazi u Tokiju, put Japana su krenuli i basketaši. U avionu koji je rano jutros poleteo sa beogradskog aerodroma našli su se selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Dušan Domović-Bulut će se saigračima pridružiti naknadno.

Prva stanica srpskih basketaša biće grad Karatsu u kojem će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje priviknu na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.

Dejan Majstorović ističe je iza cele ekipe ostao kvalitetno odrađen pripremni period i da bi u Karatsuu forma naših basketaša trebala da se dovede u optimalno stanje pred početak Olimpijskih igara.

Povezana vest:  Ministarka Marić čestitala Mitroviću

– Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo. Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Majstorović pred poletanje.

Povezana vest:  Mandićeva i Prlainović najbolji sportisti u 2012. godini

Selektor koji će predvoditi našu reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, Goran Vojkić, ističe da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.

– U aprilu smo počeli završne pripreme za nastup na Olimpijskim igrama i pripremni kamp obavićemo u gradu Karatsuu, gde nas očekuju sjajni uslovi i domaćini. Izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba 3×3 reprezentacije. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana. Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas – istakao je Vojkić.

Povezana vest:  Kraljica Elizabeta II obilazi olimpijski park

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 putovaće preko Pariza za Japan i nakon pripremnog kampa očekuje ih ulazak u Olimpijsko selo. Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja naše basketaše očekuje 24. jula, protivnik će biti selekcija Kine.