Naša paraatletičarka Saška Sokolov nastupa danas u finalu takmičenja u trci na 100 m. Na borilištu u Tokiju nastupaće u 13 sati i 15 minuta po srpskom vremenu, odnosno 20 sati i 15 minuta po lokalnom vremenu, njen nastup možete pratiti na drugom program RTS .

Borisla Perić Ranković i Nada Matić obezbedile su prvu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Perić Rankovićeva i Matićeva su u ekipnoj konkurenciji u objedinjenim klasama 4 i 5 došle do polufinala i imaju sigurnu bronzu. Za finale će se boriti sa selekcijom Švedske u sutra, 1. septembra u 5 sati i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  OI 2016, Devetoro australijskih sportista kažnjeno zbog izmene akreditacija

Parabiciklista Milan Petrović završio je takmičenje u hronometarskoj trci na sedmom mestu a 3. septembra trkaće se u drumskoj trci.

Takođe, sedmo mesto zauzeo je i Nemanja Matijašević u skoku u dalj, klasa F47, ličnim rekordom od 7m i 7 cm.

Dizač tegova, Petar Milenković, bio je blizu medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju ali je završio na četvrtom mestu.

Povezana vest:  Zaha Hadid planira povoljniji projekat za stadion u Tokiju

Paraatletičar Nejboša Đurić završio je takmičenje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sa dva šesta mesta, u bacanju diska, klasi F56 i u bacanju kugle, klasa F55.