Iskusni reprezentativac Srbije Laslo Šuranji osvojio je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Današnje srebro je druga medalja za Srbiju na streljačkom turniru na POI u Tokiju, posle zlata Dragana Ristića vazdušnom puškom iz ležećeg stava.

Ujedno ovo je Šuranjijevo treće olimpijsko odličje. Nastavio je sjajan niz. Pre pet godina , na POI u Rio de Žaneiru u trostavu je osvojio zlato, a stigao je do bronze MK puškom iz ležećeg stava.

Povezana vest:  MOK primio kandidaturu Minhena za ZOI 2018. godine

Šuranji je u finale ušao sa trećeg mesta u kvalifikacijama. Borbu za medalju je vrlo dobro počeo. Posle drugog, ležećeg stava, nalazio se na čelnoj poziciji. U trećem stavu bilo je mnogo preokreta, svi strelci su imali uspone i padove. Međuitm, Šuranji je na vreme ušao u dobar ritam, u završnici je gađao sve bolje. U pretposlednjoj seriji, izbio je na drugo mesto i iz trke izbacio Korejca Joungđi Šima, koji je završio na bronzanoj poziciji. Na prvom mestu, ipak, je nedostižan ostao Abdula Sultan Alarjani (Ujedinjeni Arapski Emirati),  koji se tako revanširao našem strelcu za Rio. Jer, pre pet godina, kada je Šuranji osvojio zlato, reprezentativac UAE je izborio srebro.

Povezana vest:  OI 2016, Karmelo Entoni: Bili u bordelu, prihvatamo njihovu odgovornost

MK puška trostav, kategorija SH1, muškarci: 1. Alarjani (Ujedinjeni Arapski Emirati) 453,6, 2. Šuranji (Srbija) 452,9, 3. Šim (Južna Koreja) 442,2… Kvalifikacije: 1. Ju (J.Koreja) 1.173… 3. Šuranji 1.164…