Nakon jučerašnje spektakularne ceremonije otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara, danas su počela takmičenja u velikom broju sportova na ovim Igrama. Naš Marko Vukićević danas je učestvovao na poslednjem zvaničnom treningu spusta pred sutrašnji nastup.

Marko je juče i prekjuče učestvovao na zvaničnim treninzima, a nakon prvog zvaničnog treninga rekao je: „Staza je prilično zahtevna, prava olimpijska. Mnogo je teža staza nego na prošlim igrama, zahtevnija, strmija. Nekako ima više terenskih promena i skokokva. Ja sam danas hteo da malo upoznam tu stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Želeo sam da se prilagodim bolje za sledeće dane. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da se na trci od starta “gurnem” maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije. 

Olimpijska staza za spust na Zimskim igrama sa dužinom od preko 3 km i sa prosečnim brzinama od 108 km/h koje su skijaši razvijali na treninzima, predstavlja jednu od trenutno najzahtevnijih staza u svetu.

Povezana vest:  Švajcarcu Morganeli preti izbacivanje sa OI zbog Tvitera

Danas u ranim jutarnjim časovima po srednjeevropskom vremenu, održan je i treći, poslednji zvanični trening u spustu, prvoj disciplini u kojoj će alpski skijaši nastupati na ovim Igrama.

Najbrža disciplina u alpskom skijanju otvoriće nadmetanja u ovom sportu, a takmičenje će početi u 04.00 časova ujutru po srpskom vremenu. Marko Vukićević nastupiće sa startnim brojem 33. Za nastup u ovoj disciplini ukupno je prijavljeno 43 skijaša.

Povezana vest:  Nenad Lalović izabran za člana Izvršnog odbora MOK

Treba naglasiti da je Marko Vukićević specijalista upravo za ovu disciplinu, ali se mora imati u vidu i da naš takmičar u prethodne dve godine nije imao mnogo prilike za nastup u ovoj disciplini zbog teške povrede potkolenice koju je doživeo.

Nastup Marka Vukićevića u spustu može se pratiti u direktnom prenosu na kanalima Radio Televizije Srbije.

Povezana vest:  OI 2012, Organizatori OI u Londonu dostigli cilj od domaćih sponzorat