Danas je u Olimpijskoj kući održana XIX sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj je zakazan Olimpijski dan koji će se održati u subotu, 3. juna 2023. godine u Hajd parku sa početkom u 12.00 časova. Članovi IO usvojili su konačnu brojčanu prijavu našeg tima koji će nastupati na Evropskim igrama u Poljskoj, a novi učesnici Olimpijskog programa „Pariz 2024“ postali su rvači Mihail Kajaia i Georgi Tibilov.

Olimpijski dan, manifestacija kojom se obeležava dan Međunarodnog olimpijskog komiteta, u našoj zemlji održaće se dvadeset i deveti put. Ova manifestacija namenjena je svim građanima, a tokom Olimpijskog dana biće organizovane trke za različite uzrasne kategorije, kao i demonstracije nekih od sportova u kojima će naši sportisti učestvovati na predstojećim Evropskim igrama. Olimpijski dan održaće se u subotu, 3. juna sa početkom u 12.00 časova u beogradskom Hajd parku uz prisustvo sportista – olimpijaca.

Povezana vest:  NAGRADA U VREDNOSTI OD 100.000 DINARA OŠ „DRAGIŠA MIŠOVIĆ" IZ ČAČKA

Članovi Izvršnog odbora usvojili su konačnu brojčanu prijavu Tima Srbija za predstojeće Evropske igre u Poljskoj koje će se održati od 21. juna do 2. jula 2023. godine. Našu zemlju predstavljaće ukupno 85 sportista u 15 sportskih disciplina.

Izvršni odbor usvojio je i konačnu brojčanu prijavu za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se od 23. do 29. jula održati u Mariboru u Sloveniji. Srbija će na ovom takmičenju imati 51 sportistu koji će nas predstavljati u ukupno 10 sportova (atletika, biciklizam, džudo, sportska gimnastika, plivanje, tenis, skejtbord, odbojka, rukomet i basket 3×3).

Povezana vest:  OI 2016, Ivanović: Dobra igra u prvom setu daje samopouzdanje za naredni turnir

Usvojene su izmene i dopune lista kategorisanih sportista za učešće u programima Olimpijskog komiteta Srbije. Novi učesnici Olimpijskog programa „Pariz 2024“ na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, postali su rvači Mihail Kajaia i Georgi Tibilov. U skladu sa ostvarenim rezultatima sa nedavno završenog Evropskog prvenstva, obojica su ušli u drugu kategoriju ovog programa.

Izvršni odbor je na ovoj sednici usvojio predlog redovnih godišnjih programa Olimpijskog komiteta Srbije i nacionalnih granskih sportskih saveza iz grupacije olimpijskih sportova za 2024. godinu, kako bi se isti podneli Ministarstvu sporta, a u skladu sa zakonskim rokovima.

Povezana vest:  EI MINSK, Uroš Đurić o Vorholu: Zbog velikog interesovanja još dva stručna vođenja kroz izložbu

Foto: OKS promo