Danas je u Olimpijskoj kući održana XXI sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Članovi Izvršnog odbora usvojili su dopune lista kategorisanih sportista i timova za učešće u programima OKS, a ovom prilikom konstatovano je da Tim Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024 trenutno broji 44 člana.

Na današnjoj sednici IO OKS, usvojeni su izveštaji Šefa misije za III Evropske igre Krakov Malopolska 2023 i XVII letnji Evropski olimpijski festival mladih Maribor 2023. Na Evropskim igrama održanim u Poljskoj u periodu od 21. juna do 2. jula, Tim Srbija osvojio je ukupno 16 medalja, od čega su 3 zlatne, 6 srebrnih i 7 bronzanih. S druge strane, na letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih održanom u Sloveniji od 23. do 29. jula, mladi Tim Srbija je osvojio 8 odličja, od čega su 2 zlatna, 1 srebrno i 5 bronzanih.

Povezana vest:  OI 2012, Prodato 3,5 miliona ulaznica za OI u Londonu

Članovi Izvršnog odbora usvojili su izmene i dopune lista kategorisanih sportista i timova za učešće u programima Olimpijskog komiteta Srbije. U Olimpijski program „Pariz 2024“ ušlo je 15 sportista iz tekvondoa, kajaka, badmintona i veslanja, kao i muška košarkaška reprezentacija. Hetik Cabolov prešao je iz druge u prvu kategoriju programa OKS „Pariz 2024“ na osnovu osvojenog 3. mesta na Svetskom prvenstvu 2023, dok je muški kajakaški četverac u sastavu Vrdoljak, Novaković, Džombeta, Torubarov prešao iz treće u drugu kategoriju na osnovu osvojenog 3. mesta na Evropskom prvenstvu 2023. S druge strane, u „Razvojni program OKS“ ušlo je 24 mladih sportista iz atletike, plivanja, džudoa, rvanja i kajaka.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Srbije uspostavlja saradnju sa organizacijom „Generations For Peace“

Ovom prilikom, konstatovano je da Tim Srbija za predstojeće Olimpijske igre koje će se održati u Parizu u periodu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine trenutno broji 44 člana, od čega je 20 sportista iz individualnih sportova i 24 iz timskih (muška košarka i ženska odbojka).