Ispred_Olimpijskog_muzeja

U MOK-u podnet izveštaj za 2010-u i predstavljeni projekti OKS za 2011-u godinu

Olimpijski komitet Srbije, tokom svoje dvodnevne radne posete Međunarodnom olimpijskom komitetu, prezentovao je izveštaj o sprovedenim programima i aktivnostima OKS u 2010-oj godini, odeljenju Olimpijske solidarnosti i odeljenju za odnose sa NOK-ovima, koje predvodi Pere Miro.

Izveštaj i multimedijalna prezentacija OKS naišli su na izuzetno pozitivnu reakciju i interesovanje. Predstavnici MOK izrazili su  zadovoljstvo, zahvalili se i naglasili da je ovakva povratna vrsta informacije iz nacionalnih olimpijskih komiteta veoma dragocena za njihov dalji rad, odnosno razvoj saradnje sa nacionalnim olimpijskim komitetima.

Povezana vest:  HOKEJ NA TRAVI, Australija i Novi Zeland bez borbe na Olimpijadi

Pored izveštaja za 2010-u, Olimpijskoj solidarnosti predstavljeni su projekti OKS predviđeni za 2011-u godinu, sa kojima će OKS aplicirati za sredstava Olimpijske solidarnosti MOK u predolimpijskoj godini.

Prvog dana održani su sastanci i sa direktorom sportskog odeljenja Kristofom Dubijem, kao i direktorom odeljenja za komunikacije Markom Adamsom.

Generalni sekretar Đorđe Višacki i sportski direktor OKS Branislav JEvtić sreli su se sa potpredsednikom MOK gospodinom Mingom.

Povezana vest:  Perić Rankovićeva i Matićeva osvojile bronzanu medalju

Drugog dana, održan je sastanak u Olimpijskom muzeju, na kom je dogovorena saradnja muzeja u Lozani i Olimpijskog muzeja u Beogradu, pre svega u vidu stručnih saveta i prenosa znanja i tehnologija. „Olimpijski muzej“ u Beogradu imaće maksimalnu podršku stručnjaka iz različitih oblasti u procesu postavljanja strategije rada muzeja i organizovanja izložbi.