oks_logo

Predsedništvo pokrenulo proceduru za promenu znaka OKS

Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) pokrenulo je na današnjoj sednici u Beogradu proceduru za promenu znaka OKS.

U skladu sa Statutom OKS predlog novog znaka biće upućen na javnu raspravu posle koje će biti doneta konačna odluka.

Osim promene amblema naše „olimpijske kuće“, glavna tema 19. sednice Predsedništva OKS bilo je sprovođenje programa kategorisanih sportista u skladu sa projektom „London 2012“ u prvim mesecima ove godine.

Povezana vest:  Skijaš Aleksa Lalić završio nastup na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu

Generalni sekretar Đorđe Višacki podneo je izveštaj o sastancima koje je delegacija OKS protekla dva dana vodila u sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Prema rečima Višackog, izveštaji o realizaciji projekata OKS u 2010. i projektima za ovu godinu dobili su visoke ocene relevantnih odeljenja MOK.

Članovi rukovodstva OKS informisani su o nizu sastanka sa predstavnicima granskih saveza, kategorisanim sportistima i njihovim trenerima koji su vođeni u cilju pronalaženja najpogodnijeg načina saradnje.

Povezana vest:  MOK: Završetak vladavine Roga

Rukovodstvo OKS razgovaralo je i sa čelnicima Ministarstva omladine i sporta i Nacionalne antidoping agencije. Teme tih razgovora bile su zdravstvena zaštita sportista i njihova rehabilitacija, kao i problemi sa dopingom.

Predsedništvo je najavilo da će tokom narednih meseci biti održana prva test takmičenja pred Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Ta takmičenja organizovaće Organizacioni komitet Igara u Londonu, a Srbiju će predstavljati muške reprezentacije u košarci i odbojci.

Povezana vest:  Mutko: Bićemo srećni ako Rusija bude među pet na ZOI

Projekat priprema naših sportista za nastup na najznačajnijem sportskom takmičenju sledeće godine podržali su Vlada Vojvodine i gradske vlasti Beograda.

Odlukom Predsedništva, OKS je dodelio fotoreporteru „Sportskog žurnala“ Mihajlu Antiću posebno priznanje za dugogodišnji rad u sportu.