Trećeg takmičarskog dana Zimskih olimpijskih igara mladih u Gangvonu, boje Srbije branio je brzi klizač Luka Jašić.

Luka Jašić danas je nastupio u brzom klizanju na 500m. U svojoj kvalifikacionoj grupi, Luka je zauzeo treće mesto sa vremenom 42.762, što nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale, te je u ovoj disciplini u konačnom plasmanu završio na 21. mestu od ukupno 35 takmičara. Na taj način, naš mladi brzi klizač je završio svoj nastup na IV Zimskim olimpijskim igrama mladih.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Srbija među osam nacija na MI

Luka je svoj nastup na YOG-u u Gangvonu započeo takmičeći se u brzom klizanju na 1500m.

U četvrtfinalnoj trci na 1500m, Luka je vremenom 2:23.335 zauzeo drugo mesto, čime je obezbedio plasman u polufinale. U polufinalnoj trci, Jašić je doživeo pad na stazi i nije nastupio u B finalu, u koje je ušao na osnovu odluke sudija, te je završio na 14. mestu u konačnom plasmanu.

Drugog takmičarskog dana, Jašić je nastupio u brzom klizanju na 1000m. Dobro je započeo nastup u ovoj disciplini zauzevši drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 1:32.386. Nažalost, naš mladi brzi klizač se nije plasirao u polufinale trke na 1000m, pošto je u četvrtfinalu zauzeo treće mesto sa vremenom 1:30.192.

Povezana vest:  Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom u Obrenovcu

Podsećanja radi, Luka Jašić je na prošlogodišnjem zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih osvojio srebrnu medalju u brzom klizanju na 500m, što je prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom EYOF-u. Takođe, Luka je postigao još jedan neverovatan uspeh na ovom takmičenju, uz osvojena dva 5. mesta u trci na 1000m i na 1500m, postao je naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Prodaja ulaznica za Olimpijske igre počinje u martu

Sutra, 23. januara, na sportska borilišta izlaze naši predstavnici u skeletonu, Bogdan Despotović i Lazar Mikić, kao i biatlonci Abdulkerim Hodžić i Hanna Jelena Braun.

Foto: Olimpijski komitet Srbije