Predsednik Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević sa svojim saradnicima ugostio je danas delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije u kojoj su se nalazili predsednik Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki.

Na sastanku se razgovaralo o formiranju Olimpijskog tima, pripremama i putu naše sportske delegacije na Olimpijske igre, kao i o svim ostalim aktuelnim temama vezano za Olimpijske igre. Predsedniku Vlade Republike Srbije predstavljeni su sportski programi Olimpijskog komiteta Srbije, kao i način finansiranja programa naših najboljih sportista i njihov nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Povezana vest:  Konkurs za maskotu Olimpijskog tima Srbije produžen do 11. marta

Predsednik Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević je dao snažnu podršku radu Olimpijskog komiteta Srbije i pripremama naših sportista za predstojeće najveće svetsko multisportsko takmičenje.

Nakon sastanka, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je: „Danas smo održali veoma važan i sadržajan sastanak. Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u sistemu vrhunskog sporta u Srbiji. Pored sjajne saradnje koju imamo sa Ministarstvom sporta, ovaj današnji sastanak sa Premijerom potvrdio je da kompletno rukovodstvo Republike Srbije prevođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem ima mnogo sluha za probleme i potrebe srpskog sporta. Zahvalni smo za razumevanje i podršku koju je predsednik Vlade, gospodin Vučević iskazao tokom današnjeg sastanka i sigurni smo da će naši sportisti imati sve potrebne uslove za pripreme i takmičenja u Parizu.“

Olimpijski tim Srbije trenutno broji 92 člana, a do kraja kvalifikacionog perioda za Olimpijske igre ostalo je još samo nekoliko nedelja. Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta 2024. godine.

Povezana vest:  TELENOR I OKS POKLONILI OLIMPIJSKI SAT BEOGRADU, Sat će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije