OTP banka Srbija i Olimpijski komitet Srbije organizovali su danas u bašti Olimpijske kuće u Beogradu „Druženje sa olimpijcima“. Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa 9 olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na XXXIII Letnjim olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su: Strahinja Bunčić (džudo), Stevan Mićić (rvanje), Georgij Tibilov (rvanje),  Strahinja Stojačić (basket 3×3), Uroš Plavšić (košarka), Lazar Kovačević (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milica Žabić (džudo) i Martin Mačković (veslanje).

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje olimpijaca pre odlaska u Pariz, kojem je prisustvovalo 9 sportista iz raznih disciplina. Ovogodišnje Igre predstavljaju šeste u nizu na kojima naši najbolji sportisti uz sebe imaju čvrst oslonac u tradicionalnom partneru, OTP banci, čija podrška predstavlja najduže sponzorstvo u istoriji srpskog sporta.

Prvi potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević poželeo je dobrodošlicu prisutnima i tom prilikom izjavio: „Običaj je da poslednje okupljanje i predstavljanje olimpijaca pred Olimpijske igre bude ovde u našem, da kažem, porodičnom krugu, u Olimpijskoj kući. Veoma mi je drago da se, do sada, 92 naših sportista kvalifikovalo na Olimpijske igre i da su time praktično savladali prvu stepenicu u svom sportskom nadmetanju. Takođe, time su iskazali svoj veliki talenat, trud i napor, kao i posvećenost sportu i svojim rezultatima. Hteo bih da se zahvalim našem partneru, OTP banci, koja je sa nama već dve decenije. Mislim da je to najduže sportsko partnerstvo koje postoji u istoriji srpskog sporta. Partnerstvo koje smo izgradili odražava našu zajedničku posvećenost podršci našim sportistima i unapređenju srpskog sporta u celini. Dragi olimpijci, vi ste srce i duša naše sportske delegacije, i vaša prisutnost ovde čini ovaj dom kompletnim. Hvala vam što ste deo naše porodice i što nas predstavljate na najvišem nivou. Ono što bih još hteo da kažem sportistima je da kada izađu na sportsko borilište daju sve od sebe. Važno je da posle svake borbe znaju da su dali sve od sebe da postignu taj rezultat, to je ono što mislim da treba da krasi svakog sportistu“.

Povezana vest:  Zimski EYOF u Liberecu od 12. do 19. februara

Prilikom obraćanja svim učesnicima, CFO i član Izvršnog odbora OTP banke Srbija Branimir Spasić naglasio je između ostalog i sledeće: „Podrška OTP banke srpskim olimpijcima započela je simbolično u samoj kolevci Olimpijskih igara u Atini koje su se održale pre tačno 20 godina. Na putu ka Parizu 2024 prošli smo mnogo toga zajedno od Atine, preko Pekinga, Londona, Rija i Tokija ali i zimskih olimpijskih igara, evropskih, mediteranskih i drugih takmičenja. Bilo je tu puno radosti, smeha i po koja suza, a uvek čvrst oslonac OTP banke. Raduje nas što će OTP banka imati i svoje ambasadore, Olimpijce koji će se boriti za najsjajnija odličja u Parizu: Adrianu Vilagoš, evropsku vicešampionku u bacanju koplja; Aleksandru Perišić, svetsku vicešampionku u tekvondu; Aleksandra Kukolja, svetskog vicešampiona i Dejana Majstorovića, svetskog prvaka u basketu 3×3 i a bronzanom medaljom iz Tokija. Sa nestrpljenjem očekujemo početak Igara i verujem da će svim učesnicima biti posebno zanimljivo da se takmiče u jedinstvenom okruženju gde će se sport integrisati u monumentalne istorijske građevine. Posebno nas raduju napori da ove Igre budu održive sa niskom emisijom karbonskog otiska jer OTP banka je strateški posvećena zaštiti životne sredine i održivom razvoju.“

U ime sportista, predstavnicima medija obratio se najuspešniji pojedinac u timskim sportovima za 2023. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, dvostruki šampion sveta i dvostruki prvak Evrope, basketaš Strahinja Stojačić: „Čast i zadovoljstvo mi je biti ovde sa vama danas i predstavljati sportiste na ovakvom događaju koji sigurno nama svima mnogo znači. Takođe, drago nam je da smo uvek u prilici da pružimo podršku novinarima. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije i OTP banci na organizovanju ovog divnog druženja koje ima za cilj promociju i jačanje podrške našem timu. Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost za podršku koju nam pružaju tokom cele godine. Što se tiče Pariza, sigurno da svako od nas koji je izborio učešće na Olimpijskim igrama će dati sve od sebe da se tamo pokaže u što boljem svetlu i da usreći narod u Srbiji koliko je to moguće“.

Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija u Australiji

Pored podrške u vidu sponzorstva, OTP banka svojim klijentima izdaje i dve olimpijske kartice i to Visa Gold debitnu i Visa Gold kreditnu olimpijsku karticu, sa ciljem da, zajedno sa svojim klijentima, dodatno podrži olimpijce Srbije u fazi priprema za najprestižnije sportsko takmičenje. Deo prihoda od svake transakcije, bez dodatnih troškova za klijente, banka donira Olimpijskom komitetu Srbije za stvaranje boljih uslova za naše sportiste.

Povezana vest:  OI 2016, Libanski i izraelski sportisti posvađali se u autobusu

Foto: M.K./ATAImages