XX sednica Predsednistva OKS

U Olimpijskoj kući održana XX sednica Predsedništva OKS

Na XX sednici Predsedništva OKS, zakazana je godišnja Skupština Olimpijskog komiteta Srbije, koja će se održati u Nišu, u Velikoj Sali Univerziteta, 15. aprila, sa početkom u 13 časova.

Obzirom da je ova sednica bila poslednja pred Godišnju skupštinu, Predsedništvo je usvojilo Predlog izveštaja o radu za 2010, kao i predlog plana rada za 2011. godinu, koji će biti upućeni na usvajanje Skupštini OKS.

Kako je na prethodnoj sednici Predsedništva raspisana javna rasprava na temu novog znaka OKS, predsednik Vlade Divac informisao je članove Predsedništva da u datom roku na adresu Olimpijskog komiteta Srbije nije stigla nijedna primedba ili sugestija od strane članova OKS, kao i da je Statutarno-pravna komisija zaključila da je predlog novog znaka u potpunosti u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i regulativom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Po zaključenju javne rasprave Predsedništvo je jednoglasno usvojilo predlog novog znaka, koji će biti upućen Skupštini na usvajanje.

Povezana vest:  Saslušan čovek koji je bacio flašu na atletsku stazu tokom OI

Predstojeći letnji EYOF koji će održati u Trabzonu, od 23. do 30. jula, bio je jedna od tema na poslednjem održanom sastanku Komisije za programska pitanja OKS. Predsednik ove Komisije Nebojša Ilić i sportski direktor OKS Branislav Jevtić izneli su članovima Predsedništva zaključke sa ovog sastanka.

Predsedništvo je donelo odluku o učešću Misije OKS na XI Letnjem EYOF-u, koja će prema konačnoj brojčanoj prijavi brojati 140 članova.

Povezana vest:  Ove srede „EkOlimpijske igre“ u Prijepolju

Prema Izveštaju Branislava Jevtića, šefa Misije OKS na nedavno završenom Zimskom EYOF-u u Liberecu i prema rezimeu upitnika za trenere, iznet je zaključak Komsije da ostvareni rezultat na ovom takmičenju nije zadovoljavajući. Usvojen je zaključak da je sa nacionalnim sportskim savezima, zimskog programa, neophodno pokrentui razgovore oko uvođenja standarda u program rada i osmisliti višegodišnji razvojni proces.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Ignjatovićeva zauzela 28. mesto u veleslalomu

Prema postignutim rezultatima na EYOF-u u Liberecu, zaključeno je da Programe OKS na ubuduće treba pre svega usmeravati ka takmičarima u snoubordu.

Predsednik Komisije za programska pitanja Nebojša Ilić informisao je članove Predsedništva o sprovođenju programa u okviru projekta „London 2012“ u proteklom mesecu.

Na osnovu zaključka komisije za Programska pitanja doneta je odluka da se po isticanju izrečene sankcije za učinjeni doping prekršaj (22. april), uđe u proces sportske reintegracije boksera Branimira Stankovića.

Predsedništvo OKS je dalo saglasnost Vaterpolo savezu Srbije za organizaciju Evropskog prvenstva 2016. godine.