OKS_novi_logo

Olimpijski komitet Srbije promenio svoj znak

 

Olimpijski komitet Srbije (OKS) usvojio je na današnjoj sednici u Nišu novi izgled znaka te organizacije i o izveštaj o radu iz prošle godine. Umesto dosasdašnje zastave Srbije sa pet olimpijskih krugova I natpisom Srbija, novi znak sastavljen je od štita na kome je krst sa četiri ocila i iznad kojeg stoje olimpijski krugovi.

Povezana vest:  REPREZENTACIJA SRBIJE NA LETNJIM OLIMPIJSKIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE, Srpski tim predstavljaće 46 sportista, koji će se takmičiti u šest sportova

Novi znak usvojen je većinom glasova članova skupštine, uz dva glasa protiv i jednim uzdržanim. OKS je usvojio izveštaj o radu u prošloj godini i predstavljen je plan za 2011. Usvojen je i finansijski izveštaj za prošlu, kao i plan finasiranja za ovu godinu.

Kako je saopštio OKS, planirani prihodi za 2011. iznose više od 372 miliona dinara, a najveći deo, 72 odsto, daje ministarstvo omladine i sporta Srbije. Predsednik OKS Vlade Divac rekao je da Srbija poseduje potencijal da ima brojnu i uspešnu delegaciju na OI u Londonu 2012. godine.

Povezana vest:  Izabrani potpredsednici OKS i predsednici komisija te organizacije

On je kazao da će OKS u ovoj godini aktivnosti usmeriti na suzbijanje negativnog delovanja, odnostno huliganstva na takmičenjima kao i da u predolimpiskoj godini „moramo da težimo sportu bez dopinga“.

-Ne smemo da izgubimo nijednog sportistu na Olimpijskim igrama – istakao je Divac.

OKS je na sednici odbacio zahtev Srpske pikado unije da bude pridružen član te organizacije.

Povezana vest:  OI SOČI 2014, MOK: Promene u organizaciji neće uticati na pripreme OI