Olimpijski cas

Prvi „Olimpijski čas“ u Kojeriću, rodnom mestu generala Đukića,  osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji

Fond sporta i olimpizma Olimpijskog komiteta Srbije, uz podršku Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), pokrenuo je u 2011. godini nove projekte, sa ciljem promovisanja olimpijskih vrednosti kod naših najmlađih sugrađana.

Posle velikog uspeha “EkOlimpijade Srbije 2010”, u kojoj je učešće uzelo oko 7000 dece, iz osam gradova Srbije i čijem je finalu prisustvovao predsednim MOK, Žak Rog, u 2011-oj, uz „EkOlimpijadu“, koja se nastavlja, startuju “Olimpijski čas“ i „Tradicionalne sportske igre“.

Povezana vest:  Đoković i Španović najbolji sportisti u izboru OKS u 2015. godini

Prvi „Olimpijski čas“ održaće se 17. maja u Kosjeriću, rodnom mestu generala Svetomira Đukića, osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji.

Osnovni cilj kulturnih i obrazovnih radionica koje realizuje Fond sporta i olimpizma je da što veći broj mališana u našoj zemlji na neposredan način, kroz druženje i igru, oseti duh olimpizma i nauči nešto više o istoriji olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara.

Povezana vest:  REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA PETOG DANA (1. AVGUST), Pobeda Đokovića i četvrto mesto Zorane Arunović

„Olimpijski čas“ je koncipiran kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica koje su realizuju kroz 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom – uživanje u sportu, fer plej, poštovanje, izvrsnost i jedinstvo duha, tela i uma.

U okviru „Olimpijskog časa“ biće organizovana i tribina na kojoj će se sa učenicima osnovnih škola družiti poznati sportisti Srbije, kroz priču o sportu i olimpijskim vrednostima, a po okončanju radionica biće organizovan Olimpijski kviz u okviru kojeg će učesnici prikazati sve što su naučili.

Povezana vest:  Ruski hakeri: Dopingovani Vigins, Frum, Kvitova, Matek-Sends

Nakon uspešno završenog „Olimpijskog časa“, svakom učesniku biće uručena diploma za stvaranje boljeg sveta u duhu olimpijskih vrednosti.

Šareni karavan „Olimpijskog časa“ posetiće i Petrovac na Mlavi, Valjevo, Kraljevo, Novi Pazar…