EkOlimoijada-log0_2011

„EkOlimpijada Srbije“ u Sjenici, u utorak 24. maja

Posle velikog uspeha “EkOlimpijade Srbije 2010”, u kojoj je učešće uzelo oko 7000 dece, iz osam gradova Srbije, i posle odličnog strarta ove godine  u Velikom Gradištu, “EkOlimpijada” dolazi u Sjenicu.

U utorak 24. maja, sa početkom u 12 časova,  “EkOlimpijada” će se održati  na centralnom trgu u Sjenici.

Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma, uz podršku Olimpijske solidarnosti MOK sprovode ovaj projekat sa ciljem da deca i mladi u Srbiji, kroz aktivno učešće u edukativnim, kulturnim i ekološkim radionicama, kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti sa posebnim akcentom na važnost očuvanja životne sredine, što je jedan od osnovnih principa olimpizma.

Povezana vest:  OI 2012, Tajni plan za brži marš sportista na ceremoniji otvaranja

“EkOlimpijadu” u Sjenici svečano će otvoriti predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u društvu predsednika opštine Sjenica, Muriza Turkovića i sportista olimpijaca iz ovog kraja.

Deca iz Sjenice imaće prilike da učestvuju u nizu radionica kroz koje će se upoznati sa stanjem u prirodi u Srbiji, a posebno sa načinom sortiranja i odlaganja smeća i na koji način oni mogu da pomognu. Saznaće koji su sportovi direktno ugroženi lošim odnosom prema prirodi. Naučiće kako od bacanja smeća u parku ili šumi može nastati divlja deponija, ali i šta sve oni mogu da urade da bi edukovali drugare, roditelje, komšije.

Povezana vest:  Katar kupio polovinu londonskog Olimpijskog sela

Učesnici radionice EkOlimpijskog navijanja će naučiti šta je ispravno ponašanje jednog sportiste i navijača na sportskom terenu, tribinama, ali i u komšiluku i svakodnevnom životu. Naučiće kako se peva himna i kako se organizuju navijačke koreografije.

Po okončanju svih radionica, učesnici prikazati šta su naučili i izvešće svečanu ceremoniju podizanja zastave Olimpijskog komiteta Srbije, a potom će im diplome za uspešno razvijen EKOlimpijski duh uručiti predsednik OKS Vlade Divac.

Povezana vest:  OKS PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG PARTNERA P&G NA LOKALNOM NIVOU