XXII sednica Predsednistva OKS

Na XXII sednici Predsedništva OKS usvojen predlog novog Statuta i zakazana Vanredna Skupština

Po okončanju javne rasprave o nacrtu Statuta OKS, Predsedništvo je na XXII sednici utvrdilo predlog novog Statuta i uputilo ga Skupštini na usvajanje. Tim povodom zakazana je vanredna sednica Skupštine OKS koja će se održati 28. juna 2011.

Sportski direktor OKS, Prof Branislav Jevtić preneo je Predsedništvu zaključke sa poslednjeg sastanka Komisije za Programska pitanja, po pitanju realizacije programa “London 2012”. Jevtić je informisao Predsedništvo da bi Srbija, kada bi se u ovom trenutku išlo na Olimpijske igre imala 13 sportista.

Povezana vest:  OKS organizovao akciju prikupljanja pomoći

Komisija za programska pitanja će u saradnji sa Atletskim i Streljačkim savezom definisati kriterijume o učešću njihovih sportista, u onim disciplinama u kojima broj sportista koji su ispunili kvalifikacione kriterijume, premašuje kvotu koja se dodeljuje Nacionalnom olimpijskom komitetu.

Prema ranije usvojenom zaključku Predsedništva o profesionalizaciji mesta šefa Misije, doneta je odluka da sportski dirketor OKS Prof Branislav Jevtić bude imenovan za Šefa Misije OKS na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Povezana vest:  Organizatori ZOI u Sočiju čine sve da osiguraju Igre

Branislav Jevtić je informisao Predsedništvo o toku priprema za Letnji EYOF, koji će se održati u Trabzonu u Turskoj od 24-og do 29-og jula. OKS će imati treću po brojnosti Misiju koja će učestvovati na ovom takmičenju. Zahvaljujući velikom broju ekipa i brojnom džudo timu, Misiju OKS činiće 100 sportista i 39 službenih lica.

Predsedništvo je donelo odluku o formiranju zajedničke Komisije OKS i grada Beograda sa ciljem definisanja kriterijuma i preloga za imenovanje ulica, po znamenitim sportistima. Pored dva člana imenovana od strane grada, Predsedništvo OKS je za članove ove Komisije imenovalo istaknute sportiste i osvajače zlatnih olimpijskih medalja Dušana Maravića, Uroša Marovića i Mirka Nišovića. Prema predlogu grada Beograda 20 ulica u prestonici će dobiti ime po znamenitim sportistima naše zemlje.

Povezana vest:  Švedska prvi polufinalista ZOI u Sočiju