Specijalna Olimpijada, sportisti 2

ZAVRŠENA SPECIJALNA OLIMPIJADA U ATINI

Srpski tim osvojio 14 medalja i ostvario najveći uspeh do sada

Reprezentacija Srbije osvojila je 14 medalja na Specijalnoj Olimpijadi u Atini. Srpski tim koji je brojao 46 sportista iz devet gradova Srbije osvojio je četiri zlatne (plivanje, boćanje, fudbal, košarka), šest srebrnih (boćanje, atletika, po dve u stonom tenisu i plivanju) i četiri bronzane medalje (košarka, atletika, plivanje, boćanje).

Povezana vest:  17. OLIMPIJSKE IGRE 1960, Vilma Rudolf u Rimu zadivila svet

„Ostvarili smo najveći uspeh do sada. Deca su bila izuzetna, puna volje i želje da pokažu šta su uradila u proteklom periodu. Druženje je bilo sjajno, a čini nam se da smo bili reprezentacija o kojoj se najviše pričalo i drago nam je što smo ostavili pozitivan utisak. Imali smo odličnu podršku, a posebno smo bili zadovoljni što su na takmičenju bili i Vlade Divac i Vladimir Grbić. Bila je čast imati ih za verne navijače“, rekao je Aleksandar Stanojević, direktor organizacije Specijalne Olimpijade Srbija.

Povezana vest:  Predsednik OKS Vlade Divac primio ambasadora Alžira u Srbiji

Reprezentacija Srbije koja je učestvovala na Specijalnoj Olimpijadi imala je podršku Coca-Cola sistema i Telenora. Specijalna olimpijada Srbija podstiče i angažuje ljude sa mentalnim poteškoćama i promoviše njihovo prihvatanje i razumevanje, a postoji od 2002. godine i deo je međunarodne Svetske Olimpijade.

Na Letnjim Olimpijskim igrama Specijalne Olimpijade učestvovalo je 7500 sportista iz 185 zemalja, koji su se takmičili u 22 olimpijska sporta.

Povezana vest:  Večeras Dragoljub Đuričić dočekuje crnogorske olimpijce u Podgorici