Srbija Turska 2

TREĆI TAKMIČARSKI DAN NA XI LETNJEM EYOF-u

Rukometaši upisali treću pobedu, odbojkaši u polufinalu, košarkaši prvi u grupi uprkos porazu

Odbojkaši Srbije savladali su u poslednjoj utakminici u grupnoj fazi takmičenja selekciju Španije rezultatom 3:1 po setovima 25:20, 25:18, 21:25, 25:18 i time osigurali učešće u polufinalu odbojkaškog turnira na XI letnjem EYOF-u.

U timu Srbije najefikasniji su bili Medić Luka sa osvojenih 22 poena, Katić Milan 15 i Okolić Aleksandar sa 10 poena. U polufinalu naši odbojkaši igraće sutra od 18h (po lokalnom vremenu) protiv domaćina Turske sa kojima su se već prethodno susreli u prvom meču grupne faze takmičenja.

Povezana vest:  U OLIMPIJSKOJ GODINI ODRŽANA IV REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

Rukometaši su i poslednju utakmicu u grupi završili ubedljivo u svoju korist savladavši selekciju domaćina, rezultatom 42:31. Sa tri pobede i nijednim porazom reprezentacija Srbije prva je u grupi B i igraće u polufinalu sa selekcijom Nemačke u 13.30 (po lokalnom vremenu).

“Očekuje nas mnogo teška utakmica protiv izuzetno jakog protivnika. Nemci su snažni, uigrani i trče čitavu utakmicu. Mi smo se danas malo čuvali kako bismo sutra fokusirali svu našu energiju na utakmicu koja nas očekuje,” rekao je selektor rukometne reprezentacije Aleksandar Savić.

Košarkaši Srbije izgubili su u poslednjem meču u grupi, od domaćina Turske u izuzetno neisvesnoj završnici rezultatom 70:68. Naši košarkaši su na poluvreme otišli sa 9 poena prednosti, dok se u drugom poluvremenu ta prednost smanjivala. U samom finišu domaćini su nošeni atmosferom u prepunoj dvorani uspeli da izjednače i na kraju pobede sa košem razlike.

Povezana vest:  Uspeh srpskih paraolimpijaca u Hrvatskoj i Turskoj

Iako u grupi A tri ekipe imaju po dve pobede i jedan poraz, zahvaljujući ubedljivo najvećoj koš razlici, Srbija je na kraju grupne faze takmičenja zauzela prvu poziciju.

U polufinalu naši momci igraće sutra od 18.30 (po lokalnom vremenu) sa reprezentaciojom Grčke.

Atletičari Srbije danas su izborili učešće u nekoliko finala koja će se održati u naredna dva dana. Draguljević Milena, bacačica kugle plasirala se u sutrašnje finale sa rezultatom 12,90m. Milenin rezultat bio je sedmi u kvalifikacijama, a njen lični rekord koji je postigla ove godine iznosi 13,86m. Mesto u finalu obezbedio je i bacač kugle Mrđenović Aleksandar pošto je postigao rezultat 17.69m. Njegov rezultat bio je jedanaesti u kvalifikacija, a njegov lični rekord i najbolji rezultat u ovoj sezoni iznosi 17,65m. Na 400m prepone Marko Milovanović istrčao je trku za 54,33 sekunde i s tim rezultatom se plasirao u finale i postigao svoj novi lični rekord.

Povezana vest:  Predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova dr Milan Mihajlović izabran za generalnog sekretara Evropske federacije za dizanje tegova

Nemanja Kojić danas je trčao finale na 1500m i trku završio na desetom mestu, sa vremenom 3,59.15.