kosrakasi na pobednickom postolju

PETI TAKMIČARSKI DAN NA XI LETNJEM EYOF-u

KOŠARKAŠI I ODBOJKAŠICE SREBRNI NA XI LETNJEM EYOF-u

Košarkaši Srbije nisu uspeli da u finalu savladaju reprezentaciju Litvanije i osvoje zlatnu medalju.

Već u drugoj četvrtini Litvanci su stekli prednost koju su sačuvali do kraja. Naši momci bili su efikasniji u trećoj četvrtini, a u poslednjoj su uspeli da stignu na samo četiri poena razlike, ali više od toga nisu mogli.  Konačni rezultat bio je 86:79 po četvrtinama 19:22, 15:24, 17:14, 28:26.

Povezana vest:  Fetelu pol pozicija na VN Singapura

“U ovom trenutku osećaj nije sjajan. Teško je izgubiti finale. Prvi i treći su zadovoljni, a drugi je ipak poražen. Igrali smo protiv jakog protivnika. Reprezentacija Litvanije je veoma talentovana, posebno sa spoljne linije, danas su imali procenat šuta za tri poena 55%. U suštini mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni jer kada se podvuče crta ovo jeste veliki uspeh”, rekao je Vanja  Guša selektor košarkaša.

Povezana vest:  Protesti i na Mediteranskim igrama

Ženska odbojkaška reprezentacija u Srbiju se vraća sa srebrnom medaljom. U finalu odbojkaškog turnira naše devojke su poražene od reprezentacije Italije rezultatom 3:1 po setovima 25:18, 17:25, 25:14 i 29:27. Italijanke su prethodno i u grupnoj fazi takmičenja bile bolje od naših devojaka.

“Ući u finale je već sjajan rezultat. Kvalitet ženskog odbojkaškog turnira je bio na izuzetno visokom nivou. Možda nam je nedostajalo malo sreće da dođemo i do zlata. Srebro je veliki uspeh. Nemamo za čime da žalimo,” rekao je Milan Gršić trener odbojkašica Srbije.

Povezana vest:  Aleksandar Kukolj obradovao mališane osnovne škole Ivo Andrić u Rakovici

Odbojkaši Srbije igrali su meč za bronzu protiv reprezentacije Francuske. Nažalost, naši momci nisu uspeli da dođu do medalje. Francuska je savladala kadete Srbije sa 3:1, po setovima 25:16, 25:15, 22:25, 25:20 i osvojila bronzanu medalju na takmičenju Trabzonu.