Tim Srbija - dolazak

Mladi sportisti Srbije vratili se  iz Trabzona sa XI letnjeg EYOF-a

Posle pet dana takmičenja, sa pet osvojenih medalja sportisti Srbije danas su se vratili sa XI letnjeg EYOF-a, održanog u Trabzonu u Turskoj. Njih su na aerodromu sačekali članovi porodica, prijatelji i predstavnici medija.

Od 49 zemalja učesnica EYOF-a, 35 se našlo među osvajačima medalja, a EYOF tim Olimpijskog komiteta Srbija sa 3 srebrne i dve bronzame medalje zauzeo je u ukupnom plasmanu 28. mesto.

-Našem timu su izostale zlatne medalje i zato je naš plasman uprkos tome što imamo pet medalja tek 28. mesto. Međutim, slobodno mogu da kažem da je ovo zlatna generacija koja se borila u dijamantskoj konkurenciji. Rusi sa 54 medalje i od toga 21 zlatnom, kao i Britanci sa 33, odnosno 17 najsjajnijih odličja ostali su neprikosnoveni – rekao je šef misije OKS Branislav Jevtić.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Srbiji zlato na Evropskim igrama u Bakuu

Medalje za Srbiju na EYOF-u u Trabzonu osvojili su atletičari Olja Nikolić i Nemanja Kojić, rukometaši, ženska odbojkaška reprezentacija i mladi košarkaši Srbije.

Olja Nikolić osvojila je bronzu u disciplini 2000m stipl i postavila svoj novi lični rekord, kao i Nemanja Kojić koji je osvojio srebrnu medalju u trci na 800m i čije je vreme 6:48.05 min novi državni rekord.

Povezana vest:  Večeras svečano zatvaranje OI u Londonu

U borbi za bronzu rukometaši Srbije slavili su protiv reprezentacije Francuske, dok su u drugoj borbi za bronzu, poslednjeg dana takmičenja u Trabzonu, odbojkaši poraženi rezultatom 3:1, od reprezentacije Francuske. Dva ekipna srebra, doneli su nam košarkaši i odbojkašice. Nažalost u borbi za zlato košarkaši nisu uspeli da savladaju Litvance, a odbojkašice reprezentaciju Italije.

Na temu organizacije XI letnjeg izdanja EYOF-a Branislav Jevtić je rekao: „Organizator je sve segmente organizacije podigao na jedan viši nivo. Nisu štedeli truda, novca i vremena da naprave prvoklasno takmičenje i da nas sve ugoste kako treba i daleko iznad proseka. Možda je bilo nekih malih propusta, ali sve su to bile sitnice koje su se na nivou misija „peglale“. Bio sam na tri EYOF-a i ovo nisam doživeo. I sama Misija Srbije bila je organizovana na najvišem nivou. Sa pet fizioterapeuta i doktorom, uspevali smo da pomognemo i drugim Komitetima.”

Povezana vest:  OI 2016, Klišina suspendovana sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru

{vsig}EYOF_AERODROM{/vsig}