OKS_novi_logo

Predstavljen projekat Olimpijskog muzeja Srbije

 

Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma predstavili su danas u Skupštini grada Beograda projekat Olimpijskog muzeja u okviru olimpijskog centra Srbije. Projekat je predstavljen u okviru edukativne sesije „Menadžment olimpijskog muzeja“, a gost predavač bio je Čarls Kalis, direkltor Olimpijskog muzeja Novog Zelanda.

Predsednica Fonda sporta i olimpizma Tatjana Pašić, ujedno i pomoćnik gradonačelnika, rekla je da je glavni grad prepoznao projekat kao veoma pozitivnu i zdravu priču.

Povezana vest:  Jedan nemački sportista dopingovan na ZOI?

-Muzej je značajan za čuvanje i promovisanje sportskog nasleđa Srbije, a pored toga, bitan je i kao edukativan centar za mlade ljude zainteresovane za negovanje pravih vrednosti i zdravog načina života. Beograd zauzima značajno mesto u istoriji olimpizma, u našem gradu je osnovan i OKS, a ovaj projekat će pomoći poboljšanju kvaliteta slobodnog vremena naše dece – rekla je Pašić.

Generalni sekretar OKS Ðorđe Višacki izrazio je zadovoljstvo što je projekat Olimpijskog muzeja podržan i od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  Olimpijska šampionka u maratonu suspendovana na osam godina

-Trudimo se i da iskoristimo primere dobre prakse iz drugih zemalja i primenimo ih u našoj zemlji shodno mogućnostima. Iskustvo koje nam je preneo gospodin Kalis biće nam od velike pomoći u ostvarenju nase vizije – 0limpijskog muzeja u Beogradu – rekao je VIšacki.

Direktorka Fonda sporta i olimpizma Nataša Janković kazala je na to da bi muzej trebalo da neguje prošlost, sadašnjost i budućnost olimpijskog pokreta u Srbiji.

Povezana vest:  OI 2016, Marković: Borićemo se protiv SAD

-Muzej je pre svega, edukativni centar koji bi trebalo da na nov, uzbudljiv i interesantan način promoviše olimpijsku ideju – rekla je Janković.

Predavanjem gospodina Kalisa završena je petodnevna sesija koja je održana u Beogradu s ciljem da ukaže na značaj Olimpijskog muzeja kao modernog centra za čuvanje sportskog nasleđa i negovanje olimpizma kod dece i omladine.