DIVAC I SPORTISTI SA ZASTAVAMA

Predsednik OKS Vlade Divac potpisao poziv za učešće na 30. letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisao je u hotelu Hajat zvanični poziv za učešće srpskih sportista na 30. letnjim Olimpijskim igrama u Londonu od 27. jula do 12. avgusta 2012.

Takođe, uručio je predstavnicima  sedam sportova čiji su takmičari do sada ispunili olimpijsku normu zastave koje će nositi u London. Srpske trobojke  su primili atletičarka Ivana Španović, bokser Aleksandar Drenovak, plivačica Nađa Higl, kajakaš Marko Tomićević, vaterpolista Ivan Soro, strelac Zorana Arunović i veslač Nikola Stojić. Zastava biciklistima koji su takođe ispunili normu biće uručena u decembru na godišnjoj svečanisti OKS.

Povezana vest:  OI 2012, Srbija u Londonu sa takmičarima u 15 sportova

– Kao neko ko je imao sreću da predstavlja svoju zemlju na olimpijskim igrama mogu da vam kažem da taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim i da je to najveća sportska čast. Bićete deo tima koji će obeležiti 100 godina našeg prvog učešća na OI u Stokholmu 1912. Svi se nadamo da će u Londonu neko od vas osvojiti o 100. olimpijsku medalju i da će naše ekspdicija biti brojnija od one u Pekingu kada smo imali preko 90 učesnika. Obezbedićemo i najbolje uslove za pripreme uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije koji je naš pouzdani partner u sprovođenju olimpijskog programa i sponzora.

Povezana vest:  Održani šesti Antidoping seminar

Uglednom skupu obradila se i ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samradžić Marković istakavši:

– Čestitam onima koji su ispunili olimpijse norme i hvala im na tome. I sama činjenica da će učestvati na najvećem sportskom skupu je ogromno priznanje. Onima kojima tek predstoji bitka za olimpijske vize želim mnogo sreće i uspeha, da nam ekspedicija u Londonu bude brojna i uspešna.

U ime sportista koji su se već kvalifikovali za OI u Londonu  obratio se veslač Nikola Stojić kome će to biti četvrto učešće (Sidnej, Atina, Peking):

Povezana vest:  Ruski strelci učestvuju na Olimpijskm igrama

– Svako ko se  bavi sportom sanja da jednog dana učestvuje na olimpijskim igrama. Imao sam sreću da ispunim takve snove. Idemo u London da Srbiji donesemo jubilarnu 100. medalju, a ubeđen sam i još neku preko toga.

Njegova ekselencija Dejvid Mekfarlan, zamenik ambasdora Velike Britanije u Srbiji  je istakao:

– U ime domaćina, želim srpskim sportistima dobrodošlicu  na sportski događaj koji ostaje zauvek u sećanju. Radovaćemo se sa njima kada osvoje i jubilarnu stotu medalju.

Svečanosti su prisustvovali, uz većinu sportista koji su ispunili olimpijsku normu i brojne ugledne zvanice iz sportskog, političkog i privrednog života i veliki broj predstavnika sponzira.