Vlade Divac i Milan Martic

Potpisan Memorandum o saradnji Fakulteta organizacionih nauka i Olimpijskog komiteta Srbije

 

Konferenciji su prisustvovali i obratili se prisutnima prof. dr Milan Martić, dekan FON-a, g. Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i g. Vladimir Vujasinović, proslavljeni vaterpolista i student master studija na Fakultetu organizacionih nauka.

-Fakultet organizacionih nauka 4. novembra 2011. godine, proslavlja 40 godina od upisa prve generacije studenata i ova saradnja je veoma važan događaj, koji će obeležiti jubilej FON-a. Saradnja sa Olimpijskim komitetom Srbije je značajna za maladu populaciju, jer kroz konkretne aktivnosti koje imaju obrazovnu, praktičnu i razvojnu dimenziju unapređuju svoje stečeno znanje i sposobnosti. Članovi Olimpijskog komiteta Srbije će moći u kontaktu sa studentima i zaposlenima na FON-u, da razvijaju aktualne projekte bazirane na naučnom pristupu – rekao je prof. dr Milan Martić, dekan FON-a

Povezana vest:  Predstavljen Olimpijski tim Srbije za ZOI u Pjongčangu

-Da bismo osigurali dalji razvoj sporta, neophodno je da u sportskim organizacijama imamo prave stručanje u oblasti menadžmenta u sportu, a verujem da će ova saradnja upravo to i dati. Siguran sam da je saradnja koja proizilazi iz ovog partnerskog odnosa, pravi put za istinski razvoj sporta, za razvoj olimpijskog pokreta u Srbiji, ali i za širenje ideje olimpizma u našoj zemlji – izjavio je g. Vlade Divac, predsednik, Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  OLIVERA JEVTIĆ I SREĆKO PREDVODILI OLIMPIJSKI KARAVAN U PRIJEPOLJU

Oblici saradnje odnose se na realizaciju zajedničkih inicijativa u domenu obrazovanja i sporta, na povezivanje studenata FON-a, koji svoja znanja i veštine mogu unaprediti kroz različite oblike realizacije saradnje FON-a sa Olimpijskim komitetom Srbije, kao i na zaposlene i članove Olimpijskog komiteta Srbije koji mogu u kontaktu sa studentima i zaposlenima na FON-u razviti aktuelne projekte koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni.

-Smatram da je veoma dobro to što studenti kroz praksu proveravaju stečena znanja i što su odmah nakon diplomiranja spremni da se suoče sa realnim problemima raznih kompanija i institucija – izjavio je Vladimir Vujasinović, proslavljeni vaterpolista i student master studija na FON-u.

Povezana vest:  MEDALJA U RUKAMA OLJE NIKOLIĆ

Ova saradnja je specifična po tome što će zaposleni u Olimpijskom komitetu Srbije ličnim angažovanjem nastojati da prenesu dugogodišnje međunarodno znanje većem broju studenata kroz pet sistematično osmišljenih i precizno definisanih  programa.

Partnerstvo FON-a i Olimpijskog komiteta Srbije, osmišljeno je sa ciljem da studentima  pruži mogućnost razvoja sposobnosti važnih za buduću karijeru, ali i jačanja odnosa institucije obrazovanja i sporta.

Vladimir Vujasinovic, Vlade Divac, Milan Martic