vlade_divac (3)

Divac na sastanku ANOK u Lozani
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac danas putuje za Lozanu, gde će 6. i 7. decembra učestvovati na sastanku Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK).
Na 53. po redu sastanku Izvršnog saveta ANOK potpredsednici kontinentalnih asocijacija podneće svoje izveštaje, a pored Olimpijskih igara u Londonu 2012, među glavnim temama na dnevnom redu će se naći naći i Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014., Olimpijske igre u Riju 2016., kao i prve Zimske olimpijske igre mladih 2012. u Insbuku. Članovi Izvršnog saveta ANOK razgovaraće i o problemu dopinga kod sportista, kao i klađenja u sportu.
U sredu, drugog dana rada, Izvršni savet ANOK-a imaće zajednički sastanak sa Izvršnim odborom Međunarodnog olimpijskog komiteta, kojim predsedava predsednik MOK Žak Rog.
Prethodni sastanak Izvršnog saveta ANOK održan je u julu mesecu 2011. u Durbanu u Južnoj Africi za vreme održavanja 123. Sesije Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Predsednik OKS Vlade Divac izabran je za člana Izvršnog saveta ANOK u novembru prošle godine u Beogradu, za vreme održavanja Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta.
Povezana vest:  Loša prodaja karata za OI u Riju