Marjanovic, Kleut, Divac, Markovic, Markovic, Sovrovic, Boricic

EPS POMAŽE OLIMPIJCE SRBIJE NA PUTU ZA LONDON
 
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije i Olimpijski komitet Srbije danas su svečano potpisali Ugovor o sponzorstvu Olimpijskog tima Srbije, koji će našu zemlju predstavljati na 30. letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. EPS je na taj način postao „Bronzani sponzor Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima Srbije”. Potpisivanjem četiri sponzorska ugovora EPS danas nastavlja i veoma uspešnu dugogodišnju saradnju i prijateljski odnos sa Košarkaškim, Rukometnim, Odbojkaškim i Vaterpolo savezom Srbije.
Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik UO EPS-a dr Aca Marković, generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, predsednik OKS-a Vlade Divac, kao i predstavnici nacionalnih sportskih saveza Velibor Sovrović, predsednik VSS, Andrija Kleut, generalni sekretar KSS, Velimir Marjanović, predsednik RSS i Aleksandar Boričić, predsednik OSS
„Sponzorski pul „Zajedno za London“ u Olimpijskoj godini jači je za još jednog, veoma značajnog člana našeg tima. Elektroprivreda Srbije, od danas naš bronzani sponzor, dodatno će ojačati podršku olimpijcima Srbije na njihovom putu ka Londonu. Uveren sam da će saradnja  između EPS-a i Olimpijskog komiteta Srbije biti pravi primer dobre prakse i da ćemo zajedničkim snagama izgraditi bolji put do Londona svim našim sportistima,” rekao je Vlade Divac, predsednik OKS-a.
„Partnerstvo najveće srpske kompanije i nacionalnih sportskih saveza traje više od decenije. Uvek smo pomagali kada smo mogli i koliko smo mogli kako bi se naši sportisti uspešno spremali za najveća evropska i svetska takmičenja i sa kojih su se vraćali sa odličjima. Elektroprivreda Srbije ima ne samo obavezu da kao državno preduzeće pomaže državne reprezentacije, već i zadovoljstvo što ovakvim poslovnim potezima dokazuje ono što mi u EPS-u znamo odavno – mi jesmo lideri u društveno odgovornom poslovanju,“ rekao je dr Aca Marković, predsednik UO EPS-a.
„EPS se za ovo sponzorstvo odlučio u želji da podrži razvoj sporta u duhu olimpijskih vrednosti, koje i sami delimo. Olimpijski tim Srbije će na predstojećim Igrama obeležiti 100 godina od svog prvog nastupa, a nadamo se da ćemo na ovaj način  doprineti osvajanju stote medalje našeg tima, do koje nedostaju još samo dve. Ugovorima sa košarkaškim, rukometnim, odbojkaškim i vaterpolo savezima EPS pokazuje da je uvek uz najbolje, kao i da je  jedan od najvećih donatora  srpskog sporta ,“ izjavio je Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a.
Na poslednjim Olimpijskim igrama u Pekingu, Srbija je po drugi put u svojoj istoriji učestvovala kao samostalna država. Srpski tim se sastojao od 92 takmičara u 11 sportskih disciplina, kada su osvojene tri medalje, jedna srebrna i dve bronzane. Olimpijski tim naše zemlje će na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu obeležiti 100 godina od svog prvog nastupa u Stokholmu 1912. godine, kada su Kraljevinu Srbiju na predstavljala dvojica atletičara, sprinter i maratonac. Sportisti koji će braniti boje Srbije u Londonu, imaće i jedinstvenu priliku da za naš tim osvoje i jubilarnu 100. olimpijsku medalju jer ih u ovom trenutku imamo 98.

 

Povezana vest:  Na Sajmu sporta OKS i Tijana Bogdanović promovisali mobilnu alikaciju TreninGO