skupstina cukarickog

Marko Rosić novi predsednik Biciklističkog kluba „Čukarički MBT“

Marko Rosić nekadašnji biciklista, državni šampion 1996. i 1997. sada istaknuti biciklistički sudija izabran je za predsednika Biciklističkog kluba „Čukarički MBT“ na godišnjoj skupštini u prostorijama restorana „Čukarički san“.

U Upravni odbor izabrani su i Marko Pročikević, Dušan Stojčević (dva potpredsednika), Nebojša Popov, koji je ujedno i sportski direktor kluba i Nikola Jakovljević koji će biti i šef struke crno belih sa Banovog brda.
– Naš cilj je da u 2012.  nastavimo da školujemo nove takmičare, pre svega organizovanjem biciklističkih škola – naglasio je Marko Rosić.- Imamo odličnu saradnju sa nekoliko beogradskih osnovnih škola, gde smo već održali testiranja. Pokazalo se da đaci vole biciklizam i da među njima ima talentovanih koje ćemo uključiti u naše selekcije u klubu.
U stručnom timu uz Jakovljevića biće i Marko Antonijević, dok  su u Nadzornom odboru Milan Aleksić (predsednik) Nevena Avalić i Ivan Aleksić. Poslovni sekretar biće Marko Živanović.
Među uglednim zvanicama na skupštini popularnog beogradskog kluba bili su i Nemanja Radović pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu, Marko Rackov član Opštinskog veća Čukarice, Saša Milosavljević generalni sekretar SD Čukarički, Ranko Marić sekretar BS Beograda kao i ugledni biciklistički radnici, stručnjaci, takmičari  i sudije Miroljub Krstić, Bata Uskoković, Dušan Gojić, Aleksandra Vantović, Dragana Kovačević, Slavica Popov, Sonja Oreščanin, Dragan Rosić…
Za počasne članove kluba imenovani su Miroljub Krstić iz Niša jedan od utemiljivača Čukaričkog, kao i Egon Bajc i Joža Juršak iz Slovenije.
Usvojeni su i izveštaji o radu za 2011. kao i novi statut u skladu sa Zakonom o sportu.
Povezana vest:  Prudom: Armstrongove titule nikome ne damo