MASKOTA-19

PREDVOĐEN SREĆKOM, OLIMPIJSKI KARAVAN KREĆE SRBIJOM
 
Sa početkom olimpijske godine, Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma pokreću olimpijski karavan, koji će proći Srbijom, sa ciljem širenja olimpijske ideje i duha olimpizma, ali i promocije Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na XXX jubilarnim Olimpijskim igrama u Londonu!
U sredu, 18.01.2012. u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Zemunu, održaće se prve ovogodišnje „EkOlimpijske igre”, a sa osnovcima iz Zemuna, družiće se predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac, bivši vaterpolo reprezentativac, osvajač 2 olimpijske medalje, Nikola Kuljača, kao i član Olimpijskog tima Srbije za London, strelac Damir Mikec.
Oko 12000 dece, iz više od 20 mesta u Srbiji, u prethodne dve godine, već je imalo priliku, da se na neposredan način, kroz druženje i igru, učestvujući u „EkOlimpijadi“, „Olimpijskom času“ i „Tradicionalnim sportskim igarama“, nauče šta su i koje su olimpijske vrednosti, zanimljivosti iz istorije olimpizma i istorije olimpijskog pokreta u Srbiji.
Do Olimpijskih igara u Londonu, kroz “EkOlimpijske igre”, još 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma, nauče nešto novo i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji.
EkOlimpijske igre će se realizovati kroz tri tematske celine:
-Deca će kroz igre učiti o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom – uživanje u sportu, fer plej, poštovanje, izvrsnost, jedinstvo duha, tela i uma
-Olimpijski engleski – u saradnji sa British Council-om učiće se osnovni pojmovi koji se odnose na olimpizam
-Tribina – naši olimpijci će se družiti sa decom i preneti im svoja sportska iskustva
Na Olimpijskim igrama u Londonu Olimpijski tim Srbije će, po prvi put u istoriji, imati svoju maskotu – Srećka!
Njegova uloga, kao člana Tima, biće da u susret Igrama obezbedi najveću moguću podršku za naše olimpijce i pomogne građanima Srbije da se identifikuju sa našim Olimpijskim timom. U cilju boljeg upoznavanja javnosti, posebno onih najmlađih, sa novim članom Tima, Srećko će predvoti Olimpijski karavan na putu kroz Srbiju.

 

Povezana vest:  OI 2016, Krnjić: Boli poraz od Kanade, ali treba da se okrenemo narednim utakmicama