MI BICIKLIZAM POSLDENJI TRENING PRED TRKUMEDITERANSKE IGRE 2013
Srbe čeka pakao u „tepsiji“

Biciklisti su stazu za drumsku trku na Meditersnkim igrama u Mersinu koja će se voziti 28. juna, prozvali „tepsija“, ravna, pakleno vruća sa vetrom i učesnicima neće biti lako da prevezu 11 krugova ukupno 149 km!
– Bili smo na poslednjem treningu na 40 stepeni, sve gori i asfalt pod biciklima i vazduh oko tebe, ali smo se već privikli i na veliku vlažnost i visoke temperature – raport je selektora reprezentacije Srbije Radiše Čubrića.- Teško je prognozirati kakav će biti rasplet, da li će se neko usuditi na beg ili će svi čekati na sprint kao pre četiri godine u Peskari. Problem je što Italijani, Turci i Alžirci imaju po osam učesnika, Francuzi sedam, Španci šest, a mi samo četvoricu i tu će biti teško pratiti taktičke varijante…Stratovaće ukupno 65 biciklista i po broju učesnika ovo je jedna od najmasovnijih disciplina na Mediteranskim igrama.
Biciklizam je u Turskoj doživeo poslednjih godina procvat, mnogo se ulaže i Čubrić otkriva interesantan detalj:
– Turci su favoriti, iako i Italijani i Francuzi imaju jake timove. Koliko se pažnje pridaje ovoj trci u Turskoj svedoče i najave u medijima o ogromnim premijama turskim biciklistima za medalju! Naš cilj je plasman u deset. Bilo bi idealno da ode grupa a da mi imamo biciklistu u njoj, tada je sve moguće, pa i borba za medalju. Momci su spremni, pripreme su bile odlične, sada je važno da ne bude taktičkih promašaja u trci, svaki beg je opasan i mora da se isprati…
Čubrić u drumskoj trci računa na Gabora Kasu (Spartak, Subotica), Jovana Zekavicu i Marka Danilovića (Borac, Čačak) i Miloša Borisavljevića (CCN Metalac). Svi su debitanti u mediteranskoj konkurenciji. U vožnji na hronometar pre nekoliko dana Danilović je bio 15. a Borisavljević 17.
Pre četiri godine u Peskari, najbolji plasman zabeležio je Žolt Der na devetom mestu sa sekundom zaostatka za pobednikom.

Povezana vest:  Kozak: Rusija 85 odsto spremna za ZOI u Sočiju