SRECKO-13

SREĆKO PREDVODI OLIMPIJSKI KARAVAN, “EkOlimpijske igre” u Gornjem Milanovcu
 
U sredu, 25.01.2012. od 12h, u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Gornjem Milanovcu, održaće se druge „EkOlimpijske igre”, a sa đacima će se družiti podpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i bivši košarkaški reprezentativac Žarko Paspalj.
Sa početkom olimpijske godine, Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma pokrenuli su Olimpijski karavan, koji će proći Srbijom, sa ciljem širenja olimpijske ideje i duha olimpizma, ali i promocije Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na XXX jubilarnim Olimpijskim igrama u Londonu!
Olimpijski karavan predvođen Srećkom sutra će se zaustaviti u Gornjem Milanovcu. Osnovci će imati priliku da se upoznaju, druže i slikaju sa prvom maskotom i novim članom olimpijskog tima Srbije. Srećkova uloga u susret Igrama u Londonu je da ojača podršku našim olimpijcima i pomogne građanima Srbije da se identifikuju sa našim Olimpijskim timom.
Kroz tri tematske celine učestvujući na „EkOlimpijskim igrama“ deca kroz igru, uče o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom; u saradnji sa British Council-om uče osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na času „olimpijskog engleskog“; dok se u okviru tribine se druže sa olimpijcima koji im prenose svoja iskustva i upoznaju ih sa jednim od olimpijskih sportova.
Prve ovogodišnje „EkOlimpijske igre” održane su u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Zemunu, a već sledeće srede olimpijski karavan stiže u Jagodinu.

 

Povezana vest:  Rog: Bez minuta ćutanja na ceremoniji otvaranja