Mazda2

Mazda: potvrđeni kvalitet i zadovoljstvo kupaca
 
Mazda je započela 2012. godinu uz odlične rezultate na testovima tri nezavisna izvora koja ispituju kvalitet i zadovoljstrvo kupaca u oblasti automobilske industrije širom Evrope. U Nemačkoj, Mazda je potvrdila svoje mesto među brendovima najvišeg kvaliteta, osvojivši drugo mesto u poslednjem izveštaju o kvalitetu magazina Auto Bild između 20 ispitanih marki, od kojih su neke BMW, Mercedes i Audi. Bodovi za svaki brend dobijeni su izuzetno detaljnim ispitivanjem baziranim na godišnjem tehničkom izveštaju (posle nekoliko miliona testiranih vozila u Nemačkoj), testom izdržljivosti na 100.000 km magazine Auto Bild i istraživanjem zadovoljstva kupaca datog brenda.
Poslednji izveštaj o zadovoljstvu kupaca agencije JD Power u Italiji pokazao je da Mazdini modeli imaju najmanje prijavljenih problema u celoj automobilskoj industriji. Mazda drži jako 4. mesto u konkurenciji od 29 proizvođača na ovom važnom evropskom tržištu, dostižući mesto visoko iznad proseka automobilskih brendova kada je reč o zadovoljstvu kupaca.
Žiri sastavljen od automobilskih eksperata iz Hrvatske automobilske udruge nagradio je aktuelnu liniju Mazdinih modela Zlatnom plaketom za kvalitet. Žiri je bio impresioniran i modelom CX-5, kome je dodelio nagradu za najbolji 4×4.
Navedene nagrade su tek neke u nizu koje je Mazda dobila za kvalitet i uslugu koju pruža kupcima, što je potvrđeno tokom cele 2011. godine:
J.D. Powers u Nemačkoj
-Mazda3: model sa najviše bodova u konkurenciji od 117 modela
-Mazda3: 1. mesto u kompakt klasi
-Mazda2: 1. mesto u B-segmentu
J.D. Powers u Velikoj Britaniji
-MX-5:1. mesto u kategorijij sportskih modela ispred modela Audi TT, Mercedes-Benz CLK and SLK
Auto Bild test izdržljivosti na 100,000 km
-Mazda3: test završen bez ijednog problema, maksimalan broj poena
-Rangiranje: Mazda ima tri od četiri top-modela (Mazda3, 5, 6) u konkurenciji od 80 modela
Tehnički izveštaj (TÜV Report), Nemačka
(preko 7 miliona pregleda u svakoj starosnoj grupi, ukupno 215 modela)
-Starost od 3 godine: Mazda2 (2. mesto), Mazda3 (8. mesto)
-Starost od 5 godina: Mazda2 (6. mesto), Mazda3 (10. mesto)
-Starost od 7 godina: Mazda2 (6. mesto), Mazda3 (7. mesto)
# # #

 

Povezana vest:  NOVI KRUG IZBORA ZA EKO AUTOMOBIL GODINE OBELEŽEN UZ MODNU REVIJU