eko_gornji_milanovac 

OLIMPIJKI KARAVAN PREDVOĐEN SREĆKOM STIGAO DO GORNJEG MILANOVCA
 
U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Gornjem Milanovcu, danas su održane druge ovogodišnje „EkOlimpijske igre”, a osnovci iz ovog grada imali su prilku da se upoznaju, igraju i slikaju sa Srećkom, maskotom Olimpijskog tima Srbije.
Danas su osnovci u Gornjem Milanovcu na neposredan način, kroz druženje i igru naučili zašto je dobro baviti se sportom, koje su olimpijske vrednosti, šta su Olimpijske igre, a šta Olimpijada, koji su  olimpijski sportovi, kako se na engleskom kažu olimpijski krugovi, kao i niz zanimljivosti iz istorije olimpizma.
Sa početkom olimpijske godine, Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma pokrenuli su Olimpijski karavan, sa ciljem širenja olimpijske ideje i duha olimpizma, ali i promocije Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na XXX jubilarnim Olimpijskim igrama u Londonu!
Vojvođanska banka koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na svim programima olimpijskog obrazovanja i ovom prilikom je decu nagradila prikladnim poklonima. U ime zvanične banke OKS, učesnike „EkOlimpijskih igara“ pozdravio je direktor filijale u Gornjem Milanovcu Zoran Kaplarević: „Vojvođanska baka već već nekoliko godina podržava ovakve aktivnosti OKS, zato što verujemo u mlade ljude i zato što na mladima svet ostaje.“ Milka Karapandžić, regionalni direktor Vojvođanske banke poručila je deci: „Veoma nam je drago da smo se danas družili sa vama. Mi iz vojvođanske banke  podržavamo Olimpijski tim Srbije, podržite ih i vi na njihovom putu ka Londonu.“
Kompanija VISA top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta poklonila je ovom prilikom 10 fudbalskih lopti.
Naredne „EkOlimpijske igre“ održaće se sledeće srede, 1. februara u Jagodini.

 

Povezana vest:  OI 2016, Terzić: Nećemo još o kruni karijere