real_barsa_guzva

KUP KRALJA

Real bio blizu podviga, ali Barsa ide u polufinale

 

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa Kralja, pošto su večeras na svom terenu remizirali 2:2 u revanš četvrtfinala tog takmičenja. Madriđani su večeras bili bliži pobedi nad „večitim“ rivalom, iako su u jednom trenutku imali dva gola zaostatka i potpunu konfuziju u igri. Uspeli su da se vrate u meč u završnici, ali je na kraju tim Pepa Gvardiole prošao dalje i „odvojio“ Real od jedinog trofeja koji je „kraljevski klub“ osvojio prošle sezone.

Povezana vest:  Totenhem pobedio Arsenla posle preokreta

Sve je, međutim, moglo da se završi drugačije da je već u 10. sekundi Gonzalo Iguain znao da iskoristi grešku rezervnog golmana Barselone Hozea Pinta.  Domaćin je za samo nekoliko minuta u završnici prvog poluvremena došao do ubedljivog vođstva. Prvo je Pedro Rodrigez u 43. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Lionela Mesija, a tri minuta kasnije Dani Alveš je poslao „bombu“ u gornji desni ugao gola Ikera Kasiljasa.

Povezana vest:  Prandeli: Totiju i Del Pijeru vrata reprezentacije su otvorena

Kada se u drugom poluvremenu činilo da će Barsa rutinski da privede meč kraju, „bljesnuo“ je Real i za samo par minuta vratio neizvesnost u utakmicu.  Najbolji strelac Madriđana Kristijana Ronaldo je majstorski savladao Pinta, posle dodavanja Mesuta Ozila u 68. minutu, a četiri minuta kasnije Karim Benzema je znalački iskoristio grešku Ðerara Pikea.

Utakmica je obilovala spornim situacijama, među kojima su se izdvojili poništen gol Serhija Ramosa u 54. minutu, kao i crveni karton istom igraču u 88. minutu. Barselona će u polufinalu kupa igrati protiv pobednika dvomeča Valensije i Levantea.

Povezana vest:  Betis na gostovanju srušio Hetafe