frank-lampard

Čelsi i dalje u trci za titulom

 

Fudbaleri londonskog Čelsija zadržali su nade da će osvojiti titulu engleskog prvaka, pošto su danas pobedili gradskog rivala Totenhem sa 2:1, u 35. kolu Premijer lige. Čelsi je do trijumfa došao posle preokreta, ali i uz dozu sreće i sada ima tri boda manje od vodećeg Mančester junajteda, koji sutra igra protiv Arsenala.

Sandro je doveo Totenhem u vođstvo sjajnim golom, posle šuta sa više od 20 metara. Čelsi je izjednačio zahvaljujući grešci golmana „pevaca“ Eurelja Gomeša. Frenk Lampard je silovito šutirao sa oko 30 metara, a Gomeš nije uspeo da zaustavi loptu, koja mu je prošla kroz ruke i noge. Golman se bacio nazad i izbacio loptu pre nego što je zatresla mrežu, a pomoćni sudija procenio je da je ona prešla gol-liniju punim obimom, tako da je tada bilo 1:1.

Povezana vest:  Srbija sa četiri predstavnika u Evropi u sezoni 2011/12.

Salomon Kalu doneo je pobedu Čelsiju u 89. minutu posle dodavanja Didijea Drogbe. Vest Bromvič je u lokalnom derbiju pobedio Aston Vilu sa 2:1, čime je došao na rub opstanka u ligi.

Pobedu domaćem timu, koji je od 63. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Pola Šarnera, doneo je Jusuf Mulumbu golom u 84. minutu.

Povezana vest:  Ronaldinjo možda ode iz Flamenga

Prethodno su gosti poveli već u 4. minutu zahvaljujući autogolu Abdulaja Meitea, a izjednačio je Peter Odemvingi u 60. Fudbaleri Fulama drugu uzastopnu utakmicu dobili su sa 3:0. Igrači kluba iz Londona danas su kao gosti bili bolji od Sanderlenda, dok su pre tri dana pobedili Bolton u zaostaloj utakmici 33. kola.

Vigan i Blekpul nisu uspeli da dođu do pobeda u borbi za opstanak, pošto su kao domaćini igrali nerešeno sa Evertonom, odnosno Stoukom. To je iskoristio Blekburn, koji je na svom terenu pobedio Bolton sa 1:0.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Sinđelića

Meč osamnaestoplasiranog Vigana i sedmoplasiranog Evertona završen je 1:1, iako je domaćin na poluvremenu vodio golom Čarlsa N’Zogbije u 21. minutu. Izjednačio je Lejton Bejns 12. minuta pre kraja, pogotkom iz penala. Blekpul i Stouk igrali su bez golova.