borkovic_01

Dušan Borković ubedljivo najbrži na treninzima u Evropskom šampionatu na brdskim stazama

Najmlađi osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma Dušan Borković odlično je započeo svoj debi u Evropskom šampionatu na brdskim stazama.

Borković je na treninzima u austrijskom Rehbergu ostvario najbrže vreme u klasi do 3.000 kubika, i grupi N, a ujedno je i postavio rekord staze u toj kategoriji, u konkurenciji više od 100 takmičara.

Koliko je najperspektivniji srpski automobilista bio dominantan u Austriji govori i činjenica da je vodećeg u generalnom plasmanu posle prve trke, Slovenca Alesa Preka, ostavio čak sedam sekundi iza sebe. Treće vreme imao je aktuelni šampion Ronald Vanek.

Povezana vest:  Vitro Racing Team izlazi u Evropu

Treninzi u Rehbergu voženi su po promenljivom vremenu, ali to Borkovića nije sprečilo da na slik pneumaticima na delimično mokroj stazi postavi rekord u vremenu od dva minuta i 25 sekundi.

-Zadovoljan sam. Vozili smo u veoma promenljivim uslovima, tokom prvog treninga malo je bilo suvo, malo je padala kiša, dok je na drugom bio potpuni pljusak, zbog čega sam štedeo i automobil i sebe. Na trećem treningu se malo prosušilo, i baš tada sam ostvario najbolje vreme i to sa slik gumama na stazi koja je na delovima bila mokra, pa sam se malo klizao i baš zato mislim da imam prostora za napredak na trci – rekao je Dušan Borković.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2012, Gordon i Koma pobednici 13. etape

Uprkos lošem vremenu, treninge u Rehbergu pratilo je oko 30.000 ljudi, a za nedelju se očekuje oko 100.000 ako se uslovi poprave. U nedelju su na programu dve vožnje, a vremena se na kraju sabiraju. Prva startuje u 9.30 časova, a celo takmičenje trebalo bi da bude gotovo oko 16 časova. Prva vožnja startuje u 9.30 časova, a celo takmičenje trebalo bi da bude gotovo oko 16 časova. Podsećamo, Dušan Borković će biti prvi vozač sa ovih prostora koji će učestovati na Evropskom šampionatu na brdskim stazama, sa željom da u što boljem svetlu predstavi i sebe i Srbiju.

Povezana vest:  Borković naredne sezone u Hondi