jasna sekaric sa priznanjem

Jasna Šekarić najbolja sportistkinja u poslednjoj deceniji i anketi lista “Pres”, Novak Đoković najbolji sportista

Redakcija dnevnog lista “Pres” ugostila je pobednike velikog izbora za najbolje srpske sportiste i najveća sportska dostignuća u protekloj deceniji, uručila im priznanja i na taj način okončala višemesečnu akciju u kojoj su učestvovali najistaknutiji domaći sportski radnici, brojni mediji i čitaoci ovog lista.

U ženskoj konkurenciji, glasanje nije bilo ni izbliza neizvesno, pošto je više nego ubedljivu pobedu odnela Jasna Šekarić, ikona streljaštva i jedna od najuspešnijih sportistkinja u istoriji naše zemlje. Šekarićeva je na dodelu povela ćerku Leu, istakavši da joj je drago što je uspela da „zagrebe i malo od 21. veka“.

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Streljačka reprezentacija gluvih posetila EŠ u Kovilovu

– Ovo priznanje je još jedna laskava titula za mene, tim pre što sam proglašena za strelca veka u svetu. Bila sam i među pet najboljih sportista svih vremena, a evo uspela sam da „zagrebem“ malo i od ovog veka. To mi lično  mnogo znači – rekla je Šekarićeva.

Za sportistu decenije izabran je teniser Novak Đoković, (sa samo jednim glasom više od vaterpoliste Vanje Udovičića), koji je u prethodnih deset godina osvojio čak 32 titule.

Povezana vest:  Mirosavljev najbolji u svojoj grupi MK puškom trostav na Svetskom kupu u Londonu

Priznanje za najboljeg trenera u protekloj deceniji pripalo je aktuelnom selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Dušanu Dudi Ivkoviću.

Priznanje za sportski podvig pripalo je košarkaškoj reprezentaciji za  zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci 2002.

Nagrada za najuspešniji sportski kolektiv u poslednjoj deceniji  uručena je Darku Udovičiću, direktoru nacionalne vaterpolo selekcije.