ministarka_snezana_kosutnjak 

Samardžić-Marković: Olimpijske igre su prioritet
 
Dosadašnja ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković izjavila je večeras da je ova godina važna zbog Olimpijskih igara i da cela Srbija ocekuje dobre rezultate u Londonu.
-Moramo svi da se okrenemo onome što nas čeka na leto u Londonu. Verujem u dobre rezultate naših sportista, ne treba sada da razmisljamo o problemima već u potpunosti da se okrenemo ka budućnosti“  rekla je Samardžić-Marković.
Ona je u beogradskom hotelu „Zira“ priredila oproštajni koktel pošto odlazi na novu dužnost i biće generalni direktor Direktorata za demokratiju Saveta Evrope.
-Odlazim na izuzetno važnu funkciju, koju sam zaslužila svojim radom, ali i rezultatima naših sportista. Sport je pokazao da je sila koja može celo društvo da usmeri ka napretku“, poručila je Samardžić-Marković i dodala da bi ministarstvo omladine i sporta trebalo da opstane i u budućnosti, jer su sportisti, kako je istakla – najbolji ambasadori Srbije“.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da je imao izuzetnu saradnju sa Snežanom Samardžić-Marković.
-Zastupala je na pravi način interese sporta u teškin vremenima. Žao mi je što odlazi, u njenom mandatu Srbija je napravila pravi korak ka uspostavljanju novih sportskih sistema – izjavio je Divac.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar naveo je da je na više različitih nivoa sarađivao sa Samardžić-Marković i da je uvek bila spremna da pomogne sportu.
-Bilo je nekih dilema kada je postavljena na tu funkciju, jer ne dolazi iz sportskog okruženja, ali vrlo brzo smo se uverili da je sposobna za taj posao. Pokazala je istrajnost i nije želela da pravi kompromise sa osnovnim moralnim načelima. Moram da budem i ličan u ovoj situaciji – brzo je prepoznala kvalitet i vrednost Vaterpolo kluba Partizan i bez njene podrške ne bi osvojili titulu prvaka Evrope posle 35 godina – rekao je Šoštar.
Oproštajnom koktelu dosadašnje ministarke omladine i sporta prisustvovali su brojni predstavnici granskih sportskih saveza.
Samardžić-Marković je ministarsku funkciju vršila od 2007. godine.

 

Povezana vest:  MOK primio kandidaturu Minhena za ZOI 2018. godine